Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen iramot kellene diktálno...

Milyen iramot kellene diktálnom fogyáshoz?

Figyelt kérdés
Igazából nem tudom milyen súlyt kellene elérjek, nincs konkrét cél. Jelenleg 62 kg vagyok, 5-10 kg között gondoltam. Kb 160 centi vagyok. Itthon tudok edzeni, sportolni nem sportolok rendszeresen. Kalória bevitelt nem számolom, nem eszem össze-vissza minden hülyeséget, és igyekszem kalória szegényebben és egészségesebben táplálkozni. Milyen tempóban kellene fogynom, ami egészséges, ugyanakkor eredményes? Azért ez nem olyan nagy súly csökkentés, ezért nem számíthatok drasztikus változásra (rövid időn belül) , de milyen elvárásaim legyenek magammal szemben?

2022. jan. 19. 23:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Max. 0,5kg/hét.
2022. jan. 19. 23:38
 2/6 A kérdező kommentje:
És meddig lenne érdemes lemenni? Tudom persze, hogy egyén függő, izom tömeg is stb, de úgy nagyjából, csak hogy legyen valami irányt adó cél.
2022. jan. 19. 23:41
 3/6 A kérdező kommentje:
16/l ha számít valamit
2022. jan. 19. 23:44
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Az 5-10kg reális, ennél többet nem kellene, egyél mindent, csak sokkal több zöldséget. Tele van edzős videókkal a YT, heti 3-4 x 20-30 percesekkel pár hónapon belül sokkal formásabb leshetsz.
2022. jan. 19. 23:52
 5/6 anonim ***** válasza:
28%

Szia, én is 160cm vagyok,57 kg énis 50- et tűztem ki célul 45L.

Teljesen változó, 800- 1000 kcal eszek egy nap, volt hogy egy hónapig 1 kg ment le! De volt, hogy heti fél, pedig tényleg nem eszek sokat. Mondjuk nem mozgok.

2022. jan. 20. 09:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahogy az első válaszoló is írta, 0,5 kg/hét az ideális fogyás tempó.

Azt innen nem tudjuk megmondani, hogy meddig érdemes lemenned. Ha valakin van izom, akkor 60 kg-al is jól néz ki, és vékonyabbnak tűnhet mint aki 55 kg. A lényeg az, hogy ne a mérleg határozza meg a mindennapjaidat. Lesznek olyan napok, amikor pár kg-al többet mutat vagy stagnálsz, de valójában már látszik az eredmény. Pont emiatt figyeld a mérleg mellett, hogy mit látsz a tükörben, hogyan állnak rajtad az addig jó méretű ruhák és hetente mérd a derékbőségedet.

Én heti 4-5x edzést javasolnék (nem azonnal, hanem fokozatosan emelve), amik közül 2 HIIT és 2-3 erősítő edzés. A HIIT ideális a zsírégetéshez, az erősítő edzésekre pedig azért van szükség, hogy formásabb legyél. Ezek lassabb tempójúak és hosszabb ideig tartanak (30-60 perc), mint a HIIT (20-30 perc). Akár be is szerezhetsz egy pár kézisúlyzót. Youtubeon rengeteg videót találsz, és ajánlom a Nike Training applikációt.

Ezen kívül minden nap próbálj sétálni pár kilométert.

2022. jan. 20. 10:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!