Milyen iramot kellene diktálnom fogyáshoz?
Szia, én is 160cm vagyok,57 kg énis 50- et tűztem ki célul 45L.
Teljesen változó, 800- 1000 kcal eszek egy nap, volt hogy egy hónapig 1 kg ment le! De volt, hogy heti fél, pedig tényleg nem eszek sokat. Mondjuk nem mozgok.
Ahogy az első válaszoló is írta, 0,5 kg/hét az ideális fogyás tempó.
Azt innen nem tudjuk megmondani, hogy meddig érdemes lemenned. Ha valakin van izom, akkor 60 kg-al is jól néz ki, és vékonyabbnak tűnhet mint aki 55 kg. A lényeg az, hogy ne a mérleg határozza meg a mindennapjaidat. Lesznek olyan napok, amikor pár kg-al többet mutat vagy stagnálsz, de valójában már látszik az eredmény. Pont emiatt figyeld a mérleg mellett, hogy mit látsz a tükörben, hogyan állnak rajtad az addig jó méretű ruhák és hetente mérd a derékbőségedet.
Én heti 4-5x edzést javasolnék (nem azonnal, hanem fokozatosan emelve), amik közül 2 HIIT és 2-3 erősítő edzés. A HIIT ideális a zsírégetéshez, az erősítő edzésekre pedig azért van szükség, hogy formásabb legyél. Ezek lassabb tempójúak és hosszabb ideig tartanak (30-60 perc), mint a HIIT (20-30 perc). Akár be is szerezhetsz egy pár kézisúlyzót. Youtubeon rengeteg videót találsz, és ajánlom a Nike Training applikációt.
Ezen kívül minden nap próbálj sétálni pár kilométert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!