Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fehérje hiányom van, táplálékk...

Fehérje hiányom van, táplálékkiegészítőként naponta egy protein shake hizlalna ha mellette ülő életmódot élek?

Figyelt kérdés
30/N vagyok, normál a testsúlyom, se hízni se fogyni nem szeretnék. Sportolni nincs időm és lelki erőm munka után. Ihatok így is fehérje shake-et vagy hizlalna ha nem mozgom le? Bocs a buta kérdésért, nem értek a táplálkozáshoz, mindig csak ettem, ami jól esett és most vérkép alapján fehérjehiányos vagyok. Eddig csak a kalóriákat számolgattam, hogy kb. ne legyek kalóriatöbbletben se deficitben a nap végére.

2022. jan. 10. 16:59
 1/9 anonim ***** válasza:
A feherjeturmixodnak is van kaloria mennyisege. Szoval csak add hozza az eddigihez
2022. jan. 10. 17:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Ételben is megtalálod az adott fehérjét amit keresel. Táplálék kiegészítőben ha valóban cukormentes fehérjét keresel, keresd a Clear termékeket a biotechnél vagy scitechnél.
2022. jan. 10. 18:07
 3/9 BeefEater ***** válasza:
34%

"Sportolni nincs időm és lelki erőm munka után."

Szerintem itt van a kutya elásva. Így én azt javaslom, hogy ne igyál fehérjét mert csak pénzkidobás. Egy jó multivitaminnal többre mész.

2022. jan. 10. 18:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Es ha feherje hianyos akkor miert is multivitamint szedjen inkabb?;D
2022. jan. 10. 18:36
 5/9 BeefEater ***** válasza:
34%
A kérdés alapján nem vagyok biztos benne, hogy tényleg fehérje hiányos-e a kérdező. Nehezebb a szükséges vitamint étellel bevinni, mint a fehérjét. Ha felmerül, hogy a fehérje szükséglet nincsen meg, akkor biztos vagyok benne, hogy a vitaminok sincsenek rendben. Viszont a vitamin fontosabb mint az a 20g fehérje ami egy shake-ben van.
2022. jan. 10. 18:41
 6/9 anonim ***** válasza:
mondjuk ez fair point. ettől függetlenül a fehérje pótlása is szükséges. a vitaminoknak meg nincs kalóriatartalma. :D
2022. jan. 10. 20:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem hasra ütés szerűen találtam ki, hogy fehérje hiányos vagyok, hanem egy teljes vérképet laborvizsgálatot csináltattam és az mutatta ki. A vitaminok rendben voltak.
2022. jan. 10. 20:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Én Decathlonos fehérjét fogyasztok.

Abban 1 adag (30g) 116 kcal.

2022. jan. 11. 00:09
 9/9 BeefEater ***** válasza:

Így már más, kérdező. Próbáld meg az étrendedet úgy megváltoztatni, hogy elég állati fehérjét vigyél be. Ha ez nem megoldható, akkor használj csak fehérje kiegészítést. A legjobb biológiai értéke a tej alapúaknak van, ha csak lehet azt használd. Az energia (és egyéb tápértékek) rajta lesznek a dobozon, azzal számolj.

Arra figyelj oda, hogy naponta maximum kétszer igyál fehérjét így, mert különben nem biztos, hogy jót tesz az emésztésednek.

2022. jan. 11. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!