Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A bevitt kalória pontosan...

A bevitt kalória pontosan milyen módon befolyásolja a testsúlyt?

Figyelt kérdés

A fel nem használt kalóriából hogy lesz zsír?

És a kalória tulajdonképpen mi?

1 hétig figyeltem, hogy miket eszek, mennyi kalóriát viszek be.

A két szélsőérték:

2021.11.19: kb. 1320 kcal

2021.11.15: kb. 2700 kcal

A heti átlag kb. 1860 kcal volt.

Ez tulajdonképpen hogy befolyásolja a testsúlyt?

Azt tudom, hogy a szénhidrát zsírrá tud alakulni, valamint cukorrá szintetizálódik, de nekem nem teljesen egyértelmű az, hogy ezek hogyan befolyásolják a tömeget.

2021. nov. 23. 16:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, a bevitt fölösleges tápanyag zsírként elraktározódik. Az ökölszabály az, hogy 1 kg zsír az kb. 9000 kcal, tehát ha ennyi fölös plusz kalóriát viszel be, akkor kb. 1 kg zsír rakódik le rajtad.
2021. nov. 24. 11:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor nem ürül ki semennyi?

2021. nov. 24. 16:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem, a szénhidrát egyáltalán nem alakul zsírrá. Mivel a szénhidrátnak oxidatív prioritása van a zsírral (és a fehérjével) szemben, ezért a szervezet a szénhidrátot égeti el, így nyer energiát. A fennmaradó felesleges kalóriát, ami zsír, azt raktározza át. Tehát nem alakítgat semmit, hülye is lenne, amikor ott a kész zsír. Ezért nem a legokosabb dolog, hogy sok ember azon parázik, hogy túl sok szénhidrátot eszik. Éppen az a baj, hogy arányaiban túl kevés szénhidrátot és túl sok zsírt esznek az emberek.
2021. nov. 25. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!