Mit eszik reggelire, vacsorára, akinek glutén-, tejtermék-, cukor- és tojásmentes étrendet kell tartania?
A cukorbetegeknek nem kell cukormentesen enniük.
Lehet speciális lisztkeveréket kapni, abból süti a kenyerét és a süteményeit.
Van például kókuszital is, az tejszerű.
Tofu
Így is bonyolult a diétájuk.
Nekem volt ilyen életszakaszom, amikor így étkeztem. Hát nem egyszerű, de nem is lehetetlen... csak hát azért még ezen kritériumok mellett finomat is enni, na az az igazán nehéz. SOk odafigyelést igényel.
Nagyjából minden feldolgozott élelmiszert el lehet felejteni, és az éttermi kajákat is.
Reggelire és vacsira ha "hideget" akartam enni, akkor ilyesmik voltak: 100% rozsból készült rozskenyér (sötétbarna, kesernyés), zöldségek, gluténmentes felvágott, sült hús hidegen. Ha nem cukorbeteg vagy, és nem kell számolnod a bevitt szénhidrátot, akkor egyéb gluténmentes kenyereket is tudsz enni (pl. zablisztből, bár az gluténszennyezett lehet, de azért 99,9 %ban gluténmentes).
glutén- és tejérzékeny vagyok. Mostanában reggelire rizs- vagy köleskását eszek.
Puffasztott rizst is szoktam enni felvágottal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!