Tej- és tojásmentes diétánál szabad enni ezeket?
Figyelt kérdés
Szoptatok, és ekcéma jött ki a baba arcán (a hasa nem megy). Így diétázom. A kislányom allergiás: tejfehérje, tejcukor, tojásfehérje, eper, citrom, sertéshús. Értem én, hogy nem ehetek tejtermékeket (sem tejporos, tejszínes dolgokat). De kaptam ma laktózmentes tejet, túrót, tejfölt. Viszont azt olvastam, hogy tejfehérjét ezek ugyanúgy tartalmaznak. Így nem eszem őket. Jól teszem? Illetve még valami: tojássárgáját ehetek még? Csak a tojásfehérjére allergiás a baba.2013. márc. 5. 17:52
1/3 anonim válasza:
Őszintén megmondom,én a laktózmentes termékektől és a tojássárgájától is tartózkodnék.Biztosan nem egyszerű ilyen kötöttségekkel megválasztani az étrendet(én alapból nem eszem ezeket,de aki igen,annak biztos,hogy nem egyszerű leállni)viszont érdemes.A laktózmentes tej tényleg tartalmaz tejfehérjét,és a tojás fehérje lényegében nem választható el a sárgájától,vagy nem egyértelműen(hatásában).Én elhagynám az említett dolgokat.
2/3 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam egyébként! A tojássárgájával sem rizikózom. Köszönöm a választ.
2013. márc. 6. 09:34
3/3 anonim válasza:
Ne rizikózz.
A tejtermékek pedig károsak Rád is, hogy látványosan a babóca lesz ekcémás.. ne várd meg, hogy neked is problémák jöjjenek elő...
Most már ez az egyik legjobb tanács, amit egy honfitársamnak adni tudok, jó szándékkal. A másik a glutén és a sok szénhidrátfogyasztás kerülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!