Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet, hogy a diéta miatt...

Lehet, hogy a diéta miatt vagyok erőtlen?

Figyelt kérdés

15napja a barátnőm kitaláta, hogy "egészségesen" táplálkozzunk, és azóta semmi cukrosat nem eszünk, húst is csak hetente két alkalommal, kizárólag csirkét, vagy halat.

Véleményem szerint számomra indokolatlan ez a diéta, mert mindig is vékony voltam (172/66), és alig több mint 2hét alatt majdnem 2kilót fogytam.

Autószerelő vagyok, így valamennyire fizikai munkát is végzek, és mostanában észrevehetően fáradékonyabb is vagyok.

A barátnőm 3kilót fogyott, elégedett is az eredménnyel, de azt figyelmen kívül hagyja, hogy kettőnk közül csak ő a túlsúlyos, mégis rám erőlteti az étrendjét, mert szerinte az egészséges.

2021. szept. 18. 10:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Az anyád tán, hogy "rád erőlteti az étrendjét"? Csinálj magadnak kaját...
2021. szept. 18. 10:55
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit esztek pontosan?
2021. szept. 18. 11:01
 3/14 A kérdező kommentje:

Milyen kaját csinálhatnék magamnak hús és cukor nélkül? Eleve csak zöldség, gyümölcs és tejtermék van itthol, mást meg sem tűr a lakásban.

A munkában lopva néha eszek valami húsos gyorskaját, de az kevés.

2021. szept. 18. 11:03
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Akkor jó nagy papucs vagy. Ennyi. Férfi vagy, ki kell állnod magadért, meg kell mondani neki, hogy azt eszel, amit te jónak látsz különben el lehet tolni a biciklit. Te úgyis találsz mást, ő nem biztos.
2021. szept. 18. 11:07
 5/14 A kérdező kommentje:
#2 reggelire rendszernit műzli, néha piritós vagy tojás, de azis max 2! (alapesetben 4tojást szoktam reggelizni hagymával, szalonnával) A zöldségleves mindennapos, mindenféle párolt vagy főtt zöldséggel. Na meg van mindenféle gyümölcs itthol, amit már unok és nem is nagyon eszek, de mégis minden nap megveszi, aztán ránkrothad és kidobjuk napról-napra.
2021. szept. 18. 11:09
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Akkor ideje elmenni bevásárolni, mert proteint nem esztek.

Tojás, bab, hüvelyesk, tofu és egyél nagyobb mennyiséget!

Hús heti 2 alkalommal bőven elég kell legyen, de csak akkor, ha van megfelelő protein

2021. szept. 18. 11:19
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Az a baj, hogy ez az étrend eleve nem egészséges, mivel fehérjehiányos.

Nézzetek utána a valóban egészséges táplálkozásnak, és mennyiségben annyit egyél, amire a szervezetednek szüksége van.

Attól, hogy te reggelire megeszel négy tojást, ő még ehet müzlit.

Össze lehet állítani úgy az étrendet, hogy ne kelljen duplán főzni, de mindkettőtök igényének megfeleljen. De ez mindkettőtök részéről igényel némi kompromisszumot.

Ha erre nem hajlandó, és nem veszi figyelembe a te egészségedet, akkor érdemes egondolkodnod a kapcsolatotokon, hogy mennyire vagy fontos neki?

Mi az, hogy nem engedi, hogy más is legyen otthon? Max ha övé a lakás kizárólagosan, és ő tart el.

De ha nem, akkor neked is ugyanannyi beleszólásod van a dolgokba, pláne a saját táplálkozásodba!

2021. szept. 18. 11:24
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem is ehetek napi két tojásnál többet, ennyi a fejadag. Zöldség-gyümölcs korlátlan, da már annyira unom, hogy néha inkább ehézek.
2021. szept. 18. 11:55
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

De az ő lakásában élsz? Ő tart el?

Vagy miért nincs beleszólásod, és miért hagyod?

2021. szept. 18. 12:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Albérletben élünk, és mint már mondtam szerelő vagyok, valamivel többet is keresek nála, tehát nem tart el senki.
2021. szept. 18. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!