Nem. Ha ennyit számítana a genetika, akkor ugyanolyan soványak lennénk, mint száz éve dédszüleink.
Nézd meg, generációról generációra több az elhízott. Ma már a fiatalok között is sok a kövér, pedig 30 éve a fiatalok még mind vékonyak voltak, csak 50 felett kezdtek elhízni az emberek. Azelőtt egy generációval pedig 50 év felett se voltak elhízva.
Vannak erősebb testalkatú emberek és vannak szikárabbak, de alapvetően az elfogyasztott ételen és a mozgáson múlik az alakod.
A párod tehet azért, hogy ne legyen az és ebben támogathatod, akár úgy, hogy észre sem veszi, mozgás, egészséges étkezés!
Apám, a nagynéném is III. fokú elhízott... Nekem a fiatalságomat tették tönkre, mert biztos anorexiás vagyok, mert nem vagyok ugyanolyan kövér, mint ők...
Egyébként szerintem az életkor is számít... Annyira genetika, hogy apám hiába cukorbeteg, magas vérnyomás, magas koleszterin, akkor is megeszik féldisznót egy nap és a csülök, kocsonya, pörköltön kívül nincsen számára ennivaló... A betegség sem érdekli... 200 méterre is autóval megy...
Nem feltétlenül. Mivel csak a szűkebb családtagjaimból tudok kiindulni, leírom, mert látunk túlsúlyos idegen embereket, de nem tudjuk, milyenek alkatilag a szüleik, nagyszüleik.
Anyósom, apósom mindketten túlsúlyosak voltak fiatalon is. A férjem abszolút normál súlyú még 53 évesen is, egy deka felesleg sincs rajta. De tudnám sorolni, mert a húga gyerekként is dundi volt és felnőttként is. Viszont a lánya 50 kiló.
Nálunk az egyik lányom mindig is vékony volt, a másik gyerekkorában vékony, aztán hízékony lett.
Összetett a kérdés. Szóval nem feltétlenül lesz túlsúlyos valaki, ha a szülei azok, még annak ellenére sem, ha nem sportol rendszeresen, megeszi a jó kajákat, akkor sem hízik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!