Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anyum miért nem tiszteli a...

Anyum miért nem tiszteli a fogyókúrámat?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, 165 cm és 90 kg. Az a helyzet hogy elkezdtem fogyózni és mondtam anyumnak hogy egészséges ételeket főzzön, erre ő rántott húst, tésztát, pörköltöt meg ilyeneket főz mondván hogy attól nem fogok lefogyni ha nem eszek rendesen,meg hogy ehetek ezekből csak ne annyit mint máskor. De én egyáltalán nem szeretnék már ilyeneket enni.

És ha nem főz egészségesen akkor egész nap csak űzlit fogok enni vagy semmit.

2021. szept. 6. 20:37
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
Kezdj el mozogni, edz valamit, fuss vagy bármi ami intenzív testmozgás, csináld rendszeresen minden vagy minden második nap, tarts pihenőt is azért, és hidd el segíteni fog.
2021. szept. 6. 23:23
 12/15 anonim válasza:
83%
#11. kommentelő vagyok megint, tudom nem ez volt a kérdésed, de gondoltam hátha tudtam valamit segíteni.
2021. szept. 6. 23:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha rántott hús van, kérd anyudat, hogy a tiedet ne panírozza, és süsse meg a sütőben.

Köretnek kérj párolt zöldséget (a mirelit is jó, nem drága) pörköltet is lehet enni, ha nem kenyérrel tunkolod.

Igazából minden ételt lehet enni, a lényeg, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amennyit elégetsz (mozgással), és hagyd el a cukrot, fehérlisztet. Nem bonyolult.

A natúr zabpehely mehet reggelire, de a cukros műzlik felejtősek.

Igazából itt az a gond, hogy fogalmad nincs, mit is kellene csinálnod, kitaláltál valamit, anyudtól várod a megoldást, de ha nem tudja mit alarsz, nem tud helyetted dönteni. Pláne, ha még kevés pénzt is kell beosztania. Vedd a fáradságot, járj utána, hogyan lehet megfelelő étrendet kialakítani a rendelkezésre álló lehetőségekből.

Nincs időd magadra főzni? Kifogás! Semeddig nem tart bedobni pár db fűszeres csirkemellet a sütőbe, és zöldséget párolni. Alár 3 napi ebéded megvan 10 perc energiaráfordítással. Bedobozolod, a hűtőben elvan, míg meg nem eszed.

2021. szept. 7. 07:03
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Amit még nem írt senki: érdemes letölteni a telefonra a yazio-t vagy a kalóriabázist, meglátod, neked melyik áll jobban kézre, és legalább egy hétig nagyon pontosan vezetni benne, mikor mit és mennyit eszel-iszol. Rögtön ki fog bukni néhány dolog, aminek az elhagyása sokat fog segíteni.
2021. szept. 7. 08:54
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi baj a rántott hússal meg a pörkölttel. Még a szénhidrátszámolós IR diétába is belefér egyszer egyszer a panír, annyi hogy ha rántott hús van akkor ne egyél mellé köretet, hanem csak zöldséget vagy savanyúságot. Egy üvegcse ecetes uborka, vagy egyket paradicsom paprika szinte minden háztartásban van.

A pörkölt az csak hús, nincs vele baj, de hozzá a tésztából vagy a nokedliből csak egy maroknyit szedj. Mégjobb ha megengedhettek magatoknak egy zacskó bulgurt, lidl-ben kb 2-300ft és jó sok adag. Az a lassú felszívódás miatt jó lenne hús mellé.

2021. szept. 7. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!