Szerintetek mi lehet a gond és hogyan kellene táplálkoznom?
Sziasztok,
több éve fennálló emésztési gondokkal küzdök, amire még egy orvos sem találta meg a választ. Alapvetően egészségesen étkezem és heti 2-3 alkalommal sportolok. Sajnos nem indul be a fogyás (kb 8 kg-tol szeretnék megszabadulni) és a tüneteim sem enyhülnek (refluxos tünetek, állandó puffadás, székelési gondok, alvászavar, fáradékonyság, általános gyengeség, gyomorfájdalom).
Szerintetek mi lehet a háttérben az ok (azoktól kérdezem akiknél fennáll hasonló) és hogyan tudnám beindítani a fogyást?
Nincs esetleg laktóz vagy glutén érzékenységed vagy pajzsmirigy gondok?
Ezek szoktak puffadást okozni ill emèsztèsi zavarokat. A lassú anyagcsere meg azt hogy nehezen fogysz
Tehát ez egy "szép", tipikusan bélből induló Hashi, és ha jól értem nem kapsz rá gyógyszert. Előbb-utóbb fogsz szerintem, mert romlani fog. Nekem is ez van, csak kevesebb bélgonddal: annyi volt, hogy a gyógyszer előtt úgy puffadtam, hogy el is szállhattam volna, mint egy héliumos lufi. Ha nem bánod, írsz magasságot/súlyt és kort?
Sajnos nem tudom hogy kell helyretenni a bélrendszert, de ha ennyi bélgondod van, szerintem szedj probiotikumot és kövess AIP, gyulladáscsökkentő diétát. Remélem javulni fog a helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!