Anyum miért nem tiszteli a fogyókúrámat?
17 éves lány vagyok, 165 cm és 90 kg. Az a helyzet hogy elkezdtem fogyózni és mondtam anyumnak hogy egészséges ételeket főzzön, erre ő rántott húst, tésztát, pörköltöt meg ilyeneket főz mondván hogy attól nem fogok lefogyni ha nem eszek rendesen,meg hogy ehetek ezekből csak ne annyit mint máskor. De én egyáltalán nem szeretnék már ilyeneket enni.
És ha nem főz egészségesen akkor egész nap csak űzlit fogok enni vagy semmit.
Szerintem hagyd ki őt ebből.TAPASZTALAT
Ugyan ez törtent.csinaltam magamnak amit enni akartam.Nem rá hagyatkoztam
Leadtam 20kgt.Van aki egyszerűen nem tudja tiszteletben tartani.VISZONT olyat ne csinálj hogy nem eszel.Szinten tapasztalat,én edzéssel és nem evessel fogytam.Elmondom mi történt,lefogytam,aztán kb az "álom külsőm" vagy 2 hónapig tartott.És a sulyom duplája vagyok:))szoval olyat semmiképp ne csinálj hogy nem eszel
A műzlikben komoly mennyiségű kalória van, és én speciel gyorsan éhes leszek utána. Nem ajánlom, hogy műzli diétára térj át.
Annyiban igaza van anyukádnak, hogy ha kevesebbet eszel ugyanabból az ételből, amit eddig ettél, akkor is fogyni fogsz - persze jó lenne ezt ennél okosabban csinálni. Nem lehet, hogy nincs pénz vagy éppen idő arra, hogy neked külön főzzön? Esetleg halvány lila fogalma sincs róla, pontosan mit kellene főznie, ami fogyókúrás, mégis finom (és nem is drága)?
Valahol igaza van abban, hogy ne annyit mint eddig.
És nagyon nem mindegy a köret.
Tehát, a csülkös pacalpörköltet fehérkenyérrel tunkolva, nem segíti a fogyást.
Meg akár főzeléket is be lehet vinni az étrendbe, tészta helyett penne, a rántott húshoz salátaágy, krémlevesek stb...
Szerintem meg tudjátok találni a kompromisszumot, azaz az arany középutat, de neked is változtatni kell.
"És ha nem főz egészségesen akkor egész nap csak űzlit fogok enni vagy semmit."
Ez már nem a ló túloldala, hanem a túlsó ló másik oldala.
Üljetek le, és beszéljétek meg a heti menüt. Vagy legalább 2-3 napra előre.
Bocs #5 (kérdező), de amiket a kérdésben írtál, azokhoz kell idő, és pénz is.
Most akkor mi ez a komment?
Velem is ez volt, az egész családom ellenem szegült, amikor fogyni akartam. Agymosást kaptam, amiért a divatot majmolom és fogyózom és azután direkt csak hizlalo süteményekkel es zsíros kajákkal kínáltak. Kudarc lett az egészből.
Évekkel később újra belevágtam, ezúttal egy szót sem szóltam róla a családnak. Amiből kellett nekik, ettem, de a többi ételt mindig magamnak csináltam. Az volt a legfontosabb tanulság nekem, hogy ne utasitsam vissza az ételt arra hivatkozva, hogy fogyózom. Titokban kell tartani.
Ha ebédre olyan kaja van, vehetsz magadnak mást a többi étkezésre. Viszint a muzliben tényleg sok a kalória és cukor, jobb lenne olyan étel, amiben a fehérje több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!