Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha hipózik a szervezetem,...

Ha hipózik a szervezetem, azaz túl Magas cukor majd túl magas inzulint mertek cukorterhelesen, mit ehetek ?

Figyelt kérdés

Hipoglikemiat mondott a doki de előtt inzulin rezisztencia volt a gyanú. De hipoglikemia az alacsony cukor

Nekem viszont venas vérből ehgyomi cukrom 5.4 volt. Az inzulinom normális

Egy óra múlva az inzulin a megengedett max 89 helyett 181 lett

Szóval új ez nekem és fiatalnak érzem

Magam ehhez

De neten teljes kiőrlésű dolgokat enged aztán máshol azt olvasom nem szabad mert hiába lassú felszívódás attól meg magas cukrot okoz.

Dietetikushoz meg nem mentem el, addig is valakinek vmi tapasztalata?

Egy életem át azt mondtak oda kell figyelnem mit eszek.

2021. aug. 3. 08:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

Szeretném mert a párom szeret enni de kisgyerek is és megakarom nekik főzni sütni amit szeretnek de nagyon faj nézni

Most úgy vagyok vele h nem tudom hogy tapasztaljam ki a dolgokat hol keressek jó dietetikust

Valamint hogy osszam be , mert ma már eszek rendszeresen ahogy ajánlott és amiket ajánlott de 1 óra múlva már nyomja a fejem és nehezen olvasok el messzebbi szövegeket nyomja a szemem és nem értem ez azt jelenti a helyzetem idővel ronthatja a látást mint a cukrosoknak vagy meg igényli a sok inzulin miatt a sok CHt a szervezetem hogy az előírt mennyiségtől egy óra és éhes vagyok nem is szedulok de nyomja a szemem homlokom.

2021. aug. 4. 12:02
 12/17 anonim ***** válasza:

A látásodat az rontaná (sok év után), ha túl magas lenne a vércukorszinted. Ami nálad pont nem áll fenn. Szóval no para. Szerintem simán a hirtelen váltástól vagy rosszul, nem szokta még meg a szervezeted az új étrendet, lehet hogy a vércukorszinted is hülyéskedik (amíg nincs mérőd, akkor ezt nem tudod ellenőrizni).

Ha ki tudod fizetni a magándietetikust, és Budapesten vagy a vonzáskörzetében laksz, akkor Kudron Emesét ajánlom, szerintem ő nagyon jó. De megpróbálhatod azt is, hogy belépsz egy ezzel foglalkozó facebook-csoportba, fognak tudni segíteni az indulásban.

Nekem amúgy az lenne a logikus, hogy az eddigi étrendedről fokozatosan állj át, tehát ha eddig főleg krumplit ettél köretként, akkor először a felét cseréld zöldségre, aztán a maradék felét stb. De lehet, hogy neked a vegyes köret lesz az ajánlott, tehát legyen benne krumpli/tészta/rizs is egy kevés és mellette sok zöldség. Ezért kéne szakember, hogy ebben tanácsot adjon.

Az meg, hogy a családodnak mit főzöl: igazából nekik is az az egészséges, ha többségében azt eszik, ami neked ajánlott. Nekik se tesz jót, ha hétfőn palacsinta van, kedden túrógombóc, szerdán mákos tészta stb.

2021. aug. 4. 12:15
 13/17 A kérdező kommentje:

Értem persze hogy nekik

Is jót tenne de azért átlagos egészséggel a cukortol csokitol stb nem fél az ember

Nekem amúgy az is rossz hogy a gyümölccsel is mértékkel és nem akármikor

Ami borzasztó mert imádom és bármikor megtudok támadni egy barack vagy cseresznyefát és akkor ezentúl ebből is pár szem 10 órától max

Egyébként létezhet olyan ha ilyen kis súlyfelesleggel és nem kialakult ÍR-rel (orvos szerint ez nem teljesen IR ,ez más ) helyrehozom magam és mozgok sétálok futok vagy hasonló akkor úgy helyreáll hogy ehetek gyümölcsöt azért vagy kenyeret

Vagy ha megenged az ilyesmit ilyenkor valaki akkor pár év és tuti cukros lesz?

Nem akarom a homokba dugni a fejem de nem szeretném elengedni a regi szabad életem mert az hogy bármit meg kívánok amit eddig ehettem most meg nem olyan mintha börtönbe ülnék, kényszeréletet látok magam előtt tele gonddal

A másik a buli, mi iható mert a kedvencem a vodka úgy olvastam búcsúzós…..

2021. aug. 4. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát, ezeket egy szakemberrel kéne megbeszélned. Az biztos, hogy ha nem is tartasz semmilyen diétát, akkor se garantált, hogy cukorbeteg leszel, csak nagyobb a kockázata. Hogy mekkora, azt nehéz megbecsülni. A fogyás (a kis súlyfelesleg ellenére is) meg a rendszeres mozgás biztosan csökkenti a kockázatát, hogy egy-egy ilyen cseresznye-bezabálás hosszú távon bajt csináljon. Meg lehet, hogy ha rendszeresen, mondjuk évente küldenek laborba, akkor fognak tudni mondani arra valamit, hogy elmúlt-e az anyagcsereprobléma. Mert ha egy év múlva megismétlik a cukorterhelést, és addigra fogysz 5 kilót és heti 4x futsz fél órát, plusz a hétvégi programotok is többségében erdei túrázás lesz, akkor simán kijöhet, hogy már nem tolja majd túl a szervezeted az inzulint. És akkor onnantól nyugodtan tolhatod az őszibarackot. Legalábbis nekem ez lenne a logikus, de nem vagyok orvos.
2021. aug. 4. 14:25
 15/17 Senior Séf ***** válasza:

" (orvos szerint ez nem teljesen IR ,ez más )"

Ez a valami más, ez valószínűleg autoimmun pajzsmirigy gyulladás lesz. Ha pedig így van, örök életedben ennek megfelelően kell étkezned, hiszen az immunrendszer nem felejt. Ami egyszer támadásba lendítette, mindig erre ösztökéli majd.

2021. aug. 4. 15:12
 16/17 A kérdező kommentje:

Utolsó

Voltam oajzsmirigy ultrahangon, teljesen rendben van a pajzsmirigy és a horminjaim is. Gondolom ez esetben nem autoimmun. Azt mondta a doki ez MÉG nem IR, ez más, a szervezet hipózik le fel ugrál a cukor inzulin és pl 30 év alatt kimerítem a hasnyalmirigyem.

Legalábbis erre emlékszem diagnózist nem irt az ambuláns lapra én úgy látom.

2021. aug. 4. 16:22
 17/17 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló.

Van bármi ami miatt ezt következteted le vagy tipp volt?

Mert az autoimmun oajzsmirigy gyulladás gondolom egy ultrahanggal meg hormonvizsgalattal kiderülne..

2021. aug. 5. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!