Terhességi cukorterhelésen 7,7 lett az ertekem, a dokim azt mondta, hogy diétázzak,160-180 gr ch-ot ehetek egy nap,5ször étkezzek. Hogyan kell felosztanom? Mindenhol mast irnak, sok helyen 6 etkezesre van bontva?
Ma tudtam meg es egyeltalan nem ertek hozza.A dokim annyit mondott nezzek utanna a neten.
3 orankent kell enni, es ha en fel oraig eszek? Pl:7kor kezdem a reggelit es 7:30kor fejezem be akkor a kovetkezo etkezes 10:30 kor kezdodjon?
A 7,7-e nem szokás diétázni, 7,8 .ig jó az érték. na mindegy. Az viszont nem mindegy h 160 vagy 180 g. nekem 180 volt megadva, ott is 5-ször kellett ennem. A reggeli 7 óráig legyen meg, nekem ezt mondták a dietetikusok. Nem kell órára pontosan betartani: reggeli, tízórai, ebéd, uzsona, vacsora. Sőt néha utóvacsora is van. De a 180 g-nál nem volt nekem.
A többit megírom privátba, hosszú lenne
Úgy tűnik, hiába van referenciaérték megadva, minden orvos más. Nekem 6,5 lett és már kerekedett az orvosom szeme, hogy oké, akkor 6 hét múlva 32 hetes terhesen megismételjük a vizsgálatot, addig pedig édességet ne, könnyen felszívódó szénhidrátot ne nagyon és ugyan számolgatni nem kell de nagyon figyeljek :S én már ettől kiborultam...pedig hol van az 7,8
Kitartás! 28hkm
8h reggeli 25g csak lassú
11h tízórai 20g fele gyors, fele lassú
14h ebéd 50g max 10g gyors
17h uzsi 20g csak gyors (gyümik)
20h vacsi 30- 40g max 10g gyors
23h utóvacsi 20g fele gyors, fele lassú
nekem így volt beosztva
kérd ki a diabetológia segítségét!
hány hetes terhes vagy?
Köszönöm a gyors vàlaszokat:-)
27 hetes kismama vagyok
akkor már nem sok van hátra!
próbálj úgy enni, ahogy részletekben leírtam, a gyors meg a lassú a felszívódást jelenti :)ezeket tényleg megtalálod a neten.
Az időpontot elcsúsztathatod korábbra, már én is reggel 7kor kezdem, ez a téli időszámításom volt.
illetve én ezt a táblázatot használtam, ebben benne van a CH tábi, meg a kalória is, illetve a glikémiás index is.
minél alacsonyabb, annál jobb!
sok sikert! remélem tudtam segíteni, nekem már csak két hetem van :)
Nekem 7,72 volt az eredményem, utána folyamatosan járnom kellett a diabetológiára és 180 g CH diétán voltam.
Nekem a 180 g így volt felosztva:
reggeli: 40 g
tízórai: 20 g
ebéd: 50 g
uzsi: 20 g
vacsi: 30 g
utóvacsi: 20 g
A reggelit tényleg érdemes 7 előtt megejteni, mert ha utánaszámolsz a 3 óránkénti étkezésekkel, tök későre jön ki az utóvacsi. Amúgy meg a két étkezés között legyen 3 óra, tehát reggelizel 6:30-kor, akkor legkorábban 9-kor ehetsz, de inkább 9:30-kor, hogy meglegyen a 3 óra.
Nekem kellett vennem/kölcsönkérnem egy vércukormérőt és étkezések után mérnem kellett a cukrom, mert nincsenek egységes szabályok, mindenkinek máshogy reagál a szervezete bizonyos dolgokra. Pl. nem ajánlják a tej fogyasztását reggelire, azt legkorábban a tízóraiba lehet beilleszteni, de mivel nekem az nem emelte a cukromat, ezért engedték reggelire is. Amik abszolút tilosak: cukor (és mindennek el kell olvasni az összetevőit, hogy van-e benne, mert ha van, akkor nem lehet - nekem pl. nagy meglepi volt, hogy a felvágottak közül mennyiben van cukor!), méz, aszalt gyümölcsök, banán és szőlő.
Ha van kérdésed nyugodtan írj akár privit is, segítek.
37+6 hkm
Köszönöm mindenkinek, mostmár nagyjabol ertem, hogy mi a lenyege, hala nektek:-)
Ha meg felmerulne esetleg valami, akkor lehet, hogy irok priviben.
Boldog babavarast nektek.
Ezt olvasd el, ebben minden fontos info benne van. (PCOS-oknak szól az oldal, de ez a cukor diéta)
Hihetetlen, hogy nem küldtek el normális diétás tanácsadásra. Így nem szabadna senkit magára hagyni egy ilyen diétával. Totál tönkre lehet vágni az egészet néhány fals információval, babásan még veszélyes is lehet:-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!