Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az függőség ha valaki hetente...

Az függőség ha valaki hetente megiszik 3-4 üveg sört egy nap?

Figyelt kérdés
2021. júl. 17. 22:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem. Mert én pl naponta megiszok 6 vagy 8 liter sört. (én függő vagyok)
2021. júl. 18. 06:55
 12/24 anonim ***** válasza:
40%
Nem gáz az alkohol, minden nap lehet inni, sőt kell is. Jobban teljesítesz. Elegáns. Kultúrája van. Finom. Csak nem sört kell, hanem whiskeyt vagy bort.
2021. júl. 18. 07:39
 13/24 anonim ***** válasza:
40%
Esetleg ha szépen lassan legalizálják itthon is, akkor át lehet térni fűre. Bár én maradnék az alkoholnál, mert nem cigizek.
2021. júl. 18. 07:46
 14/24 attila_72 ***** válasza:
88%

Napi, mindennapi 3-4 sör az alkoholizmushoz vezet, heti egy alkalommal 3-4 sör az nem. A napi rendszeresség okoz gondot, nem az alkalmankénti ivás.

Természetesen, érték a mérték.

2021. júl. 18. 09:20
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ossza szét ezt az adagot 4 napra, akkor nem lesz baj.
2021. júl. 18. 09:53
 16/24 Róbert Benedek válasza:
49%
14 jól mondja. A napi rendszeresség számít, huzamosabb ideig. Az mindegy, hogy 1, vagy 11 sört iszik valaki.
2021. júl. 18. 19:36
 17/24 Farkas999 ***** válasza:
100%

Én fiatal koromban a haverokkal megittam esténként 10-12 sört is, akár a hét 3-4 napján is.

Most 2-3 hetente fűnyíráskor iszok meg egy-két doboz sört, azt is csak akkor, ha nagyon meleg van és más nem segít. Töményt évente 2-3 alkalommal 1-2 decinyit. Ha valami finom bor kerül, akkor max. havonta egyszer egy fél litert megiszok 2-3 nap alatt..

Szóval ez a pár sör nem vezet alkoholizmushoz, úgy gondolom genetikai hajlam kell az ehhez, nem a rendszeres fogyasztás az ok.

2021. júl. 23. 20:23
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Az majd akkor derül ki, ha megemlíted neki, hogy szerinted nem kéne.

Az én férjem hétköznapjai húzósak, szombaton ebéd után azt mondja az F1 alatt legurít egyet, de még se a futamot nem nézte végig, se a sört nem itta meg, bealudt.

2021. júl. 24. 07:09
 19/24 Juliusz48 ***** válasza:
Az alkalmi ivót nem nevezném alkoholistának, csak nem antialkoholista. A probléma amikor maga kezdi keresni az alkalmat.
2021. júl. 24. 08:33
 20/24 anonim ***** válasza:

Én pl. csak a minőségi kisüzemi sört szeretem. Hetente 1-4 dobozzal / üveggel megiszok nyáron. Télen ritkán iszom, de azért akkor is előfordul. Ha nagy ritkán belefutok valamibe, ami nem ízlik (mert gyakran van a hűtőben olyan sör is, amilyet még sose ittam azelőtt, mert ez a legizgalmasabb) akkor azt nem is iszom meg, kiöntöm. Után általában nem is bontok újat. Ha új sört iszom, azt beírom egy Google táblázatba, és több szempont szerint pontozom. Szóval ez csak egy hobbi. Van egy Facebook csoportunk is, a "Sör előttem, sör utánam..." Itt néha fel is merül a kérdés, hogy "Nem vagyunk mi alkeszok?" De általában mindenki vállveregetve megnyugtatja a másikat, hogy dehogy, ez tök normális :)

Szóval lehet, hogy a barátodnak is ez csak egy hobbi :)

2021. júl. 24. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!