Ha mindenki tudja, hogy a Mc Donald's kaják totál nem egészségesek, akkor miért eszik olyan nagyon sokan?
A dohányzásról mindenki tudja, hogy nem egészséges, mégis mennyien csinálják...
A mértéktelen piálás sem egészséges, mégis mennyien csinálják...
A drogok se valami egészségesek, mégis hányan...
Egyszerűen azért, mert jólesik.
Néhány kutató szerint már a mekis kajákba is olyan függőséget okozó ízfokozókat csempésznek, amivel az emberek úgy rá tudnak szokni, mint a dohányra. Egyik volt osztálytársam például naponta a mekiben EBÉDELT! mondtam neki, hogy egy nagy barom, mert a saját testének árt, azt mondta, hogy tudja, de nem bír vele leállni. Én akkor döntöttem úgy, hogy soha többé Mc'Donalds...
Még egy érdekes info: Minden szín más-más érzést kelt az emberben, a zöld a nyugalmat, a vörös az aktivitást stb... Nos, ezeket keverni is lehet, hogy különféle eredményeket érjenek el. És láss csodát, a vérvörös és a citromsárga szín kombinációja erős éhséget kelt az emberben, elég, ha csak ránézel egy mekis táblára és biztosan rágondolsz, "dejó lenne most enni belőle egy kicsit..."
A mekis kajakat futoszalagon termelik. Kikiserletezik, melyik osszetevok kombinacioja a legizletesebb, legcsabitobb a legtobb ember szamara, es maris kesz a massza, amibol a sultkrumpli, a zsomle/buci/stb., a hus, a sajt keszul. Osszekeverik, gep feldolgozza, megsuti, sablon szerint egyformara szeli. Ebben az a "legjobb", hogy a vendeg mindenhol az egesz vilagon ugyanazt a minoseget kapja, ugyanolyan kiszolgalas mellett (kivetel azert akad, mint pl. a "magyaros" etelek, mert mar olyan is van:S, amelyek mashol esetleg nem kaphatok.) Ez a biztonsagerzet csabito. Hatalmas marketingtevekenyseg es "tudomanyos" kutatomunka all emogott. A lenyeg: az az etel, amit futoszalagon allitanak elo, biologiai es tapertek szempontbol silany. Ugyanilyenek a multikban kaphato olcso termekek nagy resze, amelyek mesterseges(!) izfokozokat, szinezekeket, csomosodasgatlokat, tartositoszereket tartalmaznak. Ha bemesz egy etterembe, ket adag kisutott rantott hus kozott erezheto a kulonbseg, ahogy ket tanyer leves kozott is, hiaba alkalmaznak ott is sablonokat, hiaba van meghararozva, hogy pontosan mennyi kell egy hozzavalobol. Ket szakacs sem keszit teljesen egyforma etelt.
Azert is egeszsegtelen a mekis kaja, mert a szervezet szamara konnyen feldolgozhato, es hamar felszivodo adalekanyagokbol all, ami lerakodik a szervezetben, a sejtekben, a szovetekben. Gondolom, sokan ereztek azt, hogy egy Bigmac+nagy kola+nagy sultkrumpli utan "hudejollaktam", egy ora mulva meg ismet farkasehes vagyok.
A mekis kajak pedig olcsoak, a meki szamara. A fogyasztok szamara mar nem. Egy deciliter uditon 2000%(!) haszna van a mekinek. Szoval, ha kb. 100 Ft egy dl, amit megveszel, az a mekinek csak 5 Ft.
Ain't lovin' it!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!