Mit ajánlotok tejmentes étkezésben?
Először is tudni kéne, hogy csak a tejet nem bírod-e, vagy a savanyított/érlelt tejtermékeket sem (kefír, joghurt, érlelt sajtok, vaj)
Mert ha ezeket tudnád enni,akkor nincsen semmi extra teendőd.
Ha viszont 100%-ban kerülsz mindent ami tej (amit szerintem nem érdemes, ha nincs igazolt tejallergiád/laktózérzékenységed), akkor javasolt több olajos magot, tojást, gombát, mákot fogyasztanod.
A tej pótlására léteznek növényi tejek, de horror áron, szóval azt javaslom készítsd házilag, erre rengeteg recept van a neten. Készíthetsz kókuszból (kókuszreszelék kell csak hozzá), mákból, mandulából, mogyoróból, zabból, rizsből tejet, kevés munkával elég sokat és kb. 10-ed annyiért, mint készen.
Tejföl, joghurt pótlása nehezebb, ezt is lehet házilag, de macerás. Ezekből a dr.Oetker Creme Vega nekem bejött annó kefír helyett, érdemes nézni az akciókat, mert sokszor az Aldiban, Sparban 250ft-ért is lehet kapni 400 helyett. Joghurtból vannak az ALpro,Joya termékek, de nekem a Dm sajátmárkás kesu- vagy kókuszjoghurtok váltak be, ezek nagyon finomak, és baráti az áruk! Növényi tejszínek is vannak, Eurofamilyben nézz körbe.
Étrendkiegészítésre kálcium, D-vitamin, B komplex jól jöhet esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!