Mit tegyek ha elhízásom már fáj?
78kg, 172cm, 16/F.
Ideális testsúlyom 67-68kg. Utoljára ennyi 2019 szeptemberétől 2020 februárjáig voltam. Ezután karantén jött és picit elhíztam, emiatt nyáron 73-74kg voltam, aztán ősszel sikerült 71-re lefogynom, úgy hogy zabaltam ugyanúgy. Ezután jött meg egy karantén, és karácsonykor 80kg voltam, februárban 74, húsvét után ismét 80, most 78.
Nos, sok adat után leírom hogy mi a bajom. Nagyon gyenge vagyok, régen táncolni is tudtam, most ha többször felemelem a lábam begörcsöl. Combom olyan vastag hogy összeér, bár inkább egymáson vannak. Térd alatti csontom gyakran fáj.
Mi miatt hízhattam el?
Azért mert, mindennap tésztát eszek szinte, hiába kérem anyám hogy ne, állandóan azt csinál. Köret mindig más. Tésztából 300-400gramot eszek, mert csak az elég, reggelit kihagyom, vacsora valami szendvics általában.
Mivel iskola van, oda eljárok, előtte nem mentem ki nagyon.
Régen annyi volt, hogy mindennap ittam kólát és többet mozogtam, kevesebbet ettem szerintem kicsivel.
Mit tanácsoltok, mi lenne a legjobb módszer hogy ismét 71kg alá menjek, vagy annyi legyek? Futás segítene? Ha mondjuk fele mennyiséget eszek meg ezeknek az is segítene? Válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm.
Most 75,5kg vagyok. :) Azért írom ezt ki, hátha valaki megtalálja a kérdésem aki el van hízva, és hátha tudom motiválni.
Én eddig este elmegyek sétálni, futni, és kevesebbet eszek. Kalóriákat számolom.
Reggelire 300kalóra a maximum, ebédre 1000, vacsorára szintén 300.
Tehát reggelire általában ilyen jó reggelt kekszet eszek, ebédre akár jöhet tészta is, de abból 15deka, rizsbol 25-30, és rá feltét, vacsorára két szelet kenyér. Emellett rengeteg vizet is iszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!