Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az elhízáson kívül milyen...

Az elhízáson kívül milyen következménye van, ha valaki túl sok szénhidrátot visz be?

Figyelt kérdés
Most 16 éves (fiú) vagyok. Nem vagyok kövér, és soha nem is voltam, semmi feleslegem nincs, és úgy érzem, ez a veszély engem nem is fenyeget egyelőre. Szinte folyamatosan éhes vagyok, és az egyetlen, amivel igazán lehet csillapítani az éhségemet, az a nagy szénhidrát tartalmú ételek nagy mennyiségben történő fogyasztása, főleg száraz tészták, péksütemények, kenyér, kalács, perec ilyenek. Ezekből rengeteget tudok egyszerre megenni. Anyám nem örül ennek, folyton rámszól, hogy ne csak szénhidrátot egyek, keressek mást. Tudom, hogy jót akar, de nem végzett ő orvosi egyetemet, hogy mindenben igaza legyen, még ha ő azt is hiszi, hogy jobban tudja. De én azért tudni szeretném. Ha az elhízás nem is fenyeget, milyen problémákat okozhat a sok szénhidrát?
2009. nov. 4. 14:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól isn függ milyen forrásból származik az a szénhidrát és milyen összetételű: egyszerű cukor? összetett szénhidrát? stb.
2009. nov. 4. 14:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Kenyér, péksütemények.
2009. nov. 4. 16:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy gyengítheti az immunrendszert is.
2009. nov. 4. 19:42
 4/6 anonim válasza:
Cukorbetegség
2009. nov. 22. 00:52
 5/6 anonim válasza:
Vitaminhiány
2009. nov. 22. 00:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Mivel még fejlődik a szervezeted, és nagyon sok energiára van szükséged, szénhidrátot is ehetsz nyugodtan. De egyél mellé zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét is. Minél változatosabb az étrended, annál jobb, és próbálj ki különböző gabonákból készült termékeket, teljes kiörlésű, többmagvas, stb. A cukrot pedig kerüld, az tényleg cukorbetegséghez vezethet.
2009. dec. 22. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!