Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha teát iszom mindig kiszárad...

Ha teát iszom mindig kiszárad a szám. Ennek lehet valami negatív következménye? Tudom, hogy vízhajtóként is funkcionál a tea, de ez akkor is zavaró. Pedig sok vizet iszok egész nap.

Figyelt kérdés
2011. szept. 23. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha gyogyteat fogyasztasz, azt tudnod kellene, hogy mennyit es mikor fogyasztod pl.

A csalantea az, ami tisztito, es vizhajto is, de ezt is csak kura szeruen lehet hasznalni.

2011. szept. 23. 17:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Én a klasszikus értelemben vett teáról beszélek, mint tealevél. Sima fekete teát iszok és 1 nap 1 csészényit...de engem még ez is kiszárít. :S
2011. szept. 23. 17:25
 3/9 anonim ***** válasza:

kis citromlével? (cukor nélkül) én úgy iszom,úgy nem

nekem némely zöld tea után van ilyen érzés.. nem tudom mitől van..

2011. szept. 23. 17:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, a tea is, mint a kávé koffeintartalmú, kiszáríthatja a szádat, ezért mondják, hogy célszerű kávé után inni egy pohár vizet, ezek szerint tea után is.

Van egy cikk is róla:

[link]

2011. szept. 23. 17:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Te, figyelj, nem emeli meg véletlenül a tea a vércukorszintedet? Persze csak ha cukorral iszod. Mert a kiszáradó száj a magas cukorszint első tünete. És a szomjúság is arra utal.
2011. szept. 23. 17:40
 6/9 anonim ***** válasza:

nem tudom,de velem is ez van csak tejbe

ha iszok pl kakót vagy valami tejes dolgot,mindig szomjas leszek

ezért reggel nem is ihatok tejet mert nem viszek itókát a suliba és egész nap szomjas lennék :S

13l

2011. szept. 23. 17:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Furcsa dolgok ezek...mindenkinek van vmi étel/ital ami csinál vmi kellemetlen tünetet. A teát citromosan-mézesen iszom...cukorral nem szeretem. Mondjuk a méz is ugyanúgy felviszi a cukorszintet, de nem hiszem, h 2 kiskanál méztől amit napi 1 bögre teával fogyasztok el, egész napra úgy megemelné a cukromat, h kiszáradjon a szám. Az lenne a kérdésem, h ez a szájkiszáradás, - azon kívül, h tudjuk, h tea koffein/tein tartalma csinálja - jelentheti-e azt, h sajnos nem kéne teát fogyasztanom. Vannak emberek akiknek ilyen rosszul reagál a szervezete a koffeinre? Csak azt furcsállom, h hiába iszok rá akármennyi vizet, akkor is ki van száradva a szám. Bár most ideges is vagyok az egyetem miatt, de ezt a tünetet nem csak ilyenkor érzem..persze most fokozottabb az idegesség miatt.
2011. szept. 23. 21:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Fekete teát érdemes tejjel inni. Próbáltad úgy?
2023. júl. 17. 08:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Próbáld ki egyszer citrom nélkül, tejjel!
2023. júl. 17. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!