A sertés zsír (vagy más állati eredetű zsiradék) fogyasztásának az elhízáson kívül van egészségromboló hatása?
1. Az állati eredetü zsirok UGYANANNYIRA hizlalnak, mint a növényiek! Tehát elhizás szempontjából teljesen mndegy, hogy MILYEN zsiradékot fogyaszt valaki.
2. Az állati zsiradékok a legújabb kutatások szerint (Nyugaton közismert, MO-n még nem) nem ártalmasabbak, mint a növényiek, csak kevesebb hazsnot hoznak a gyártóknak.
3. A növényi OLAJOK szintén nem ártanak, viszont a belölük készitett margarin-félék igen, mivel a gyártáskor sok káros vegyszer kell ahhoz, hogy a megfelelöen kemény állagot elérjék. Ezek maradékai sokkal többet ártanak az érrendszernek, mint a (természetes) állati termékek.
apai nagyszüleim, ill nagymamám mindent zsírral csinál, abban süti a rántott húst, azt keveri a nokedibe vaj/olaj helyett, 84 éves és nagyon egészséges asszony. a nagypapám sajnos már meghalt, de nem a koszttól, hanem mert 10évvel idősebb volt, mint nagymamám.
és nem (voltak/vannak) kövérek egyáltalán.
én szeretem a szalonnát, a zsírt, de hát 48kg vagyok...addig eszem amíg lehet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!