Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A magyarok miért igénytelen...

A magyarok miért igénytelen dagadtak?

Figyelt kérdés
Tisztelet a kivételnek. De rengeteg a dagadt és még büszkék is rá...
2021. ápr. 25. 18:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%

A nagy majmolt külföldiek meg csesznek fürdeni, pl.angolok, franciák. És ez biztos, még manapság is ez a jellemző.

Oké hogy elmegy futni vagy túrázni, csak utána mondjuk fürdeni se ártana :D

2021. ápr. 28. 15:08
 12/26 anonim ***** válasza:
87%

Addig amíg biológián a táplálékpiramist mutogatják, a kalóriákról, összetételükről pedig semmit nem hallanak a diákok, ne is várjunk semmit. Ahhoz, hogy valaki tényleg értsen az egészséges táplálkozáshoz, az minimum egy szak plusz rengeteg tanulás, mert az, hogy a neten normális embert talál valaki, akitől érdemben is tanulhat, arra nagyon kicsi esély van. Hozzáteszem, egyetlen egyet találtam eddig a több százból, tőle tanulok már 4 éve.

Plusz az emberek akaratgyengék és lusták. Amiket előttem leírtak, teljesen igazak (hogy csak a kifogást keresik, mindenre ráfogják, mindenki hibája hogy dagadtak, csak övék nem)

Lehet lepontozni, de azt csak az fogja, akinek fáj az igazság :)

2021. máj. 1. 12:17
 13/26 A kérdező kommentje:
👍👍
2021. máj. 1. 13:51
 14/26 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon " intelligens" kérdés.

Az egy baromság, hogy büszkék rá. A többség biztos nem.

Az évek alatt egyre több lett a feldolgozott, finomított élelmiszer, gyorsétel, minden sarkon egy meki, burgeres, pékáru, rengeteg csipsz, csoki a boltokban, stb stb. Manapság a fehérliszt cukor alapnak számít kb mindenhol, és ezeket sok ember anyagcseréje nem bírja, még akkor sem ha nem kétpofára zabálja. Kevés szó esik pl az iskolákban is az egészséges táplálkozásról. Emellett sok lett az ülőmunka, az emberek korán kelnek, egész nap dolgoznak, aztán már többnyire fáradtak elmenni edzeni.

Könnyebb eltűrni az elhízást, lefogyni pedig rengeteg meló. Ennyi.

Sokan nem éreznek magukban elég erőt hozzá. Sokáig én is így voltam ezzel,de aztán mégis életmódot váltottam, a feleslegem legnagyobb részétől már megszabadultam 2+ év alatt. Nincs már sok hátra.

Szóval tapasztalatból mondom, hogy nagyon nehéz tartósan, állandóan arra odafigyelni, hogy mit eszel, meg hogy menj eleget edzeni, pedig fáradt vagy, semmi kedved, különben havi 4-5kg plusz az eredménye:(

Aki ebben nincs benne igazán, nem lett függő bizonyos ételektől, az nem érti meg és soha nem is fogja, mert lila fingja nincs milyen.

+ Hiába akar valaki lefogyni, egyáltalán nem biztos, hogy azonnal sikerül olyan életmódot kialakítania amivel ez a projekt sikeres lesz. Többnyire sok sikertelenség és pofára esés meg tanulás, tapasztalás eredménye ha valaki végül le tud fogyni, és azt meg is tudja tartani hosszútávon.

A gyerekkori kövérség pedig a szülők felelőtlensége. Aki pedig gyerekként súlyfelesleggel rendelkezik, a szülei által mutatott életmódot fogja nagy eséllyel tovább vinni.

2021. máj. 1. 22:04
 15/26 anonim ***** válasza:
65%
Csak magamról tudok nyilatkozni. Normál alkatú fiú voltam, még inkább vékony is, sose kellett ilyenekre vigyázni azelőtt, sőt, fiúként nem is bántam, ha végre, kicsit hízok, testesebb, nagyobb leszek. Nyugodtan töltöttem magamba kiadós vacsora után a pizzákat, péksüteményeket, cukrászsüteményeket, csipszeket, csokikat... Egyre nagyobb is volt az étvágyam, valószínűleg a gyomrom is rendesen kitágult, mondják, hogy rengeteget eszek, örökké éhes voltam, vagyok. Csak korábban, korona előtt volt mellé rendszeres edzés, mozgás, napi rohanás, izgalmak. Persze észrevettem, hogy hízni kezdtem, két számot nőtt a ruhaméretem is, de sokáig úgy voltam, hogy tök jó ez így, végre én is megemberesedek, nem én leszek a kicsi. Aztán komolyan észre se vettem, hogy mennyire megvastagodtam, annak tűnik szembe, aki régen látott. Amikor vékonyka vagy, melákoknak tűnnek, akik nagyobbak nálad, de amikor már te vagy akkora, az tűnik normálnak, és mások véznának. Komolyan így van. Na aztán annyira túllendült a dolog, hogy pl. idősebb bátyám, már elköltözött, mindig nehezebb volt nálam, aztán kiderült, hogy már én vagyok a jóval nehezebb, de magamban otthon ez szinte fel se tűnt. 18 évesen normál 73-74 kilós voltam, most meg, 20 évesen meg 91-92 kg vagyok.
2021. máj. 2. 04:01
 16/26 A kérdező kommentje:

Kár volt ezt a litániát leírni. Itt a lényege. "Könnyebb eltűrni az elhízást, lefogyni pedig rengeteg meló. Ennyi."

Tehát azért híztok el mert lusta dögök vagytok. Ennyi.

2021. máj. 2. 08:30
 17/26 A kérdező kommentje:

És ez így jó? Teszel ellene valamit, vagy majd csak akkor kapsz észbe ha majd 120+ kiló leszel?

2021. máj. 2. 08:31
 18/26 A kérdező kommentje:
2021. máj. 2. 10:26
 19/26 anonim ***** válasza:
77%

16. Látom nem sikerült felfogni a lényeges részeket, mert az nem csak annyi, amit te kiemeltél. Nem csak az a része fontos, hogy fogyni nehezebb és több munka van vele, mint lefogyni.

Hiába próbálsz személyeskedni, rám ez már nincs hatással, mivel én már nem tartozom a kövér elhízott emberek táborába. Ugyanis sokat tettem azért, hogy megváltozzon az állapotom.

De a stílusod alapján az az érzésem, hogy te túl egyszerű vagy ahhoz, hogy megértsd ezeket a problémákat, nincs benned semmi empátia. Nagyon durván szűklátókörű vagy és könnyen ítélkezel. Sokszor tovább kéne látni az orrodnál ahhoz, hogy megérts olyan embereket akikről kérdezel.

Ha már kérdezel, akkor valamennyire csak érdekel a dolog, szóval érdemes lenne más nézőpontokat is figyelembe venni azon túl, hogy a kövérek lusta dögök.

Ha meg csak szimpla provokáció a kérdés azt döntse el a moderátor.

2021. máj. 2. 12:58
 20/26 A kérdező kommentje:
Valóban nincs bennem empátia. Nem tudok ilyen emberekkel empatikus lenni. Nem is érdemlik meg.
2021. máj. 2. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!