Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehet azt mondani Magyarország...

Lehet azt mondani Magyarországon egy emberre hogy igénytelen?

Figyelt kérdés
Sok ember kevés fizetésből él,kevés nyugdíjból,nincs jövedelme,mondhatjuk egy lyukas cipőben,hiányos fogsorral rendelkező emberre hogy igénytelen?Nem lehet,hogy csak nincs pénze új cipőre,vagy megcsináltatni a fogait?

2021. márc. 4. 07:56
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Ha valaki kap 28 ezer forintot az államtól havonta,mert például le van százalékról a és nem tud dolgozni,annyi pénzből nem tud minden alapvető dolgot sem beszerezni.
2021. márc. 4. 07:59
 2/25 anonim ***** válasza:
90%

Minden ember lehet igénytelen, származástól és lakhelytől függetlenül.

Az igénytelenséget meg ne keverjük össze a tehetetlenséggel.

(Amúgy egész jó cipőket lehet kifogni olcsón leárazásnál)

2021. márc. 4. 08:00
 3/25 A kérdező kommentje:
1-es de itt Magyarországon mondhatjuk egy emberre hogy igénytelen,ha azt látjuk hiányos a fogsora,kinyúlt lyukas ruhákban jár anélkül hogy ismernénk az anyagi helyzetét?
2021. márc. 4. 08:02
 4/25 anonim ***** válasza:
78%

És akinek van pénze, mégis ózsdi cuccokban jár? Inkább rájuk lehetne mondani, hogy igénytelenek, mert, megtehetnék, de nem teszik.

Egy hajléktalanra nem lehet rámondani, hogy igénytelen, mert hát ő abban van, amiben.

A nyugdíjasoknak jobb esetben vannak családtagjai, akik gondoskodhatnának róla, hogy ne szakadt cuccokban járjon.

A turkálók tele vannak olcsó ruhákkal, amik ráadásul jó minőségűek is.

Egyébként mit jelent az, hogy kevés fizetés? A politikusok milliós fizetéséhez képest az ország háromnegyede persze, hogy kevés pénzből él. De kérdés: kinek mik az igényei? Pl. valaki úgy dohányzik, hogy csak minimálbért keres? Minek? Rengeteg pénzt meg lehetne spórolni, ha nem füstölne úgy, mint egy kémény. És máris lenne ruhára és cipőre pénz.

A kínai boltokban is olcsóért lehet ruhákhoz és cipőkhöz hozzájutni.

Okosan kell beosztani, ami van, lehet spórolni, plusz munkát vállalni, vagy egyszerűen csak az igényekből leadni.

2021. márc. 4. 08:04
 5/25 anonim ***** válasza:
71%

Igen, lehet mondani! A foagakat meg lehet csináltatni TB-re, akkor nem kerül semmibe, söt, ha gyerekkora óta rendben tartja valaki, akkor nincs olyan, tele van rossz fogakkal!

Emellett olcsó ruhákat lehet kapni, az igényes öltözködés nem a drága, márkás ruhákat jelenti, hanem a tiszta és nem lyukas öltözéket, és ez bárkinek megoldható, ha akarja.

2021. márc. 4. 08:06
 6/25 anonim ***** válasza:
98%
Az igénytelenség szerintem nem feltétlen múlik. Pl egy szegény család háza és udvara is lehet rendezett (tiszta, nem felhalmozva minden lomot stb.). Sajnos Magyarországon ez sok esetben nem így van.
2021. márc. 4. 08:13
 7/25 anonim ***** válasza:
87%

A fogakat valóban meg lehet csináltatni TB-re. Nekem is volt olyan, hogy baromira fájt a fogam hó végén és nem volt 20.000 forintom arra, hogy elmenjek a magándokimhoz. Nyilván nem olyan színvonalas az ellátás mint magánban, de arra jó volt, hogy ne szarjak be a fájdalomtól és ne kelljen később kihúzni.

Az, ha valaki hagyja kirohadni a fogait az igénytelenség.

Akinek meg annyira nincs pénze, az talál magának a turkálóban is normális ruhákat. Ha meg le van százalékolva akkor nem is kell 20 nadrágot vennie, hogy minden nap másban tudjon menni dolgozni, szóval nem, a szegénység nem egyenlő az igénytelenséggel.

2021. márc. 4. 09:00
 8/25 anonim ***** válasza:
83%

Aki 28ezerből él, annak van mindenféle szociális támogatás, ebbe a ruhacsomag, ingyen ebéd, ételcsomagok is beleértendőek.

A fogait is ingyen csinálnák, ha tenne egy lépést is.

Csak érdekes módon pont ezek az emberek cigiznek és isznak, mert arra viszont futja.

Egy igényes ember fel tud mutatni annyi produktumot tanulással, munkaviszonnyal, hogy ne 28-ból kelljen megélnie, akármi éri.

2021. márc. 4. 09:20
 9/25 anonim ***** válasza:
97%
Hülyeség. Találkoztam már olyan emberrel akinek simán lett volna pénze a fogait kezeltetni, még is csupa fekete rohadt meg hiányos fogsora volt.
2021. márc. 4. 09:47
 10/25 anonim ***** válasza:
85%

A magyar sajnos alapvetően puritán. Erre még rátesz a csóróság.

Én sajnos többször is voltam már anyagilag nehéz helyzetben. Éltem havi 22.800 ft -ból, de ránézésre ezt meg nem mondanád. Sőt, sajnos akik külső alapján ítélkeznek, még irigykednek is, hogy nekem biztos jól megy, mert jól nézek ki...

Az alap higiénia, ruhák tisztán tartása alap dolog, bárkiek elrhető.A fogat sztk doki is megcsinálja, ugy tudom, lehet részetfizetést is kérni , rászorulóknak is van valami mentesség.

A lakás rendben tartása nagyobb gond. Igényem lenne rá, hogy felújítsam, mert akár hogy is vigyáz az ember, idővel minden kopik, de erre most nincs pénz.

Amit tudok így is megcsinálok, fiatal nő létemre kárpitos munkát, festést.

2021. márc. 4. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!