Lehet azt mondani Magyarországon egy emberre hogy
igénytelen?
Figyelt kérdés
Sok ember kevés fizetésből él,kevés nyugdíjból,nincs jövedelme,mondhatjuk egy lyukas cipőben,hiányos fogsorral rendelkező emberre hogy igénytelen?Nem lehet,hogy csak nincs pénze új cipőre,vagy megcsináltatni a fogait?
Egy felújítatlan lakás is lehet igényes és tiszta. Nem feltétlenül kellenek bele IKEA-s bútorok, ha a dédnagyi szekrénye van bent akkor is lehet szép. De hiába újítasz fel valamit ha igenytelen vagy és megzabál a retek. Ezért nem fér össze a 2.
2021. márc. 4. 10:53
12/25 Metionin válasza:
Igen, igénytelenség pl. nem tisztálkodni, nem mosni a ruhát, hagyni a fogakat kirohadni. Mi is éltünk segélyből, anyám kapott tizen x ezret, apám 27 ezer rokkantnyugdíjat, meg rám járt a családi meg a gyerekvédelmi. Anyám a családsegítőtől hozott ruhákat, igaz hogy nem a legszebbek voltak és méretben sem voltak jók de mindig ki voltak mosva (egyébként a cs.segítőben mosni is lehet ha valaki nem tud otthon), igaz a legolcsóbb tusfürdővel de fürödtem, mostam a hajam, vigyáztam a holmikra, a tankönyvekre stb. A fogamat ha kellett, az iskolai fogászaton rendezték, ahonnan amúgy fogkefét és fogkrémet is kaptam évente 2x mert járt a hhh-s gyerekeknek. Emellett volt több osztálytársam is, akik normál anyagi helyzetben voltak de nem szerettek fürödni. És ezek csúfoltak engem a ruháim miatt holott szerintem nem én voltam az igénytelen.
2021. márc. 4. 11:53
13/25 anonim válasza:
Szerintem a fog abszolút nem az a kategória. Persze, vannak olyan kezelések, amiket meg tudsz csináltatni tb-re, de pl. a fogpótlás kapásból nem ilyen és nem feltétlenül igénytelenség, ápolatlanság az oka annak, hogy valakinek el kell távolítani a fogát. Nekem is műtötték ki fogamat, de több százezer forint lenne pótolni és nem tudom kifizetni, max. évek múlva.
2021. márc. 4. 12:34
14/25 anonim válasza:
Ez nem igaz!
"A fogak rágóképességének helyreállítására irányuló fogpótlások fogorvosi munkája térítésmentes 18 év alatt, középiskola alatt, várandósság idején és 62 év fölött, továbbá megváltozott munkaképességűek, közgyógyellátásban részesülők számára, valamint üzemi baleset vagy súlyos betegség miatt kialakult problémával a segédeszközhöz némi ártámogatás is jár."
Csináltathatod TB-re, nem kell 100 ezreket fizetned, hanem 6-7ezret, ennyit talán megér az ápoltság.
2021. márc. 4. 19:31
17/25 anonim válasza:
16 De nem csak azok az emberek nem tudják kifizetni a tb által nem támogatott kezeléseket, akik megváltozott munkaképességűek vagy közgyógyellátásban részesülnek.
2021. márc. 4. 20:10
18/25 anonim válasza:
Nem igazán értlek!
Kizárólag az EGÉSZSÉGES, munkaképes korosztály van kihagyva.
Azoknak meg mi akadálya, hogy dolgozzanak?
2021. márc. 4. 23:41
19/25 anonim válasza:
18-as Ezt mondjuk, hogy aki dolgozik sem biztos, hogy ki tud fizetni mindent... Én tanultam és dolgozom, de mégis csak nagyon nagyon nehezen tudok félrerakni és ezért minimális pénzem marad olyan “luxus” dolgokra mint a nem támogatott fogászati kezelések.
2021. márc. 5. 06:48
20/25 anonim válasza:
Duma-duma-duma!
...és ezt te is tudod.
A "nem támogatott" sem százezrek TB-re. Egy fogpótlás (tavaly) 7ezerFt volt, komplett fogsor 30ezer.
Nem vitatkozom tovább, mindenkinek arra futja, amire akarja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!