Mire fel ez a nagy "body positivity"?
Nyugi, hazánk Európa legelhízottabb országa és nem azért, mert annyi hormonproblémás lenne. Szerinted kinek tetszik, ha tükröt tartanak elé és szembesítik saját butaságával, szegénységi bizonyítványával és hibájával?
Teljesen egyetértek veled, én az előtted lévő kommentet írtam.
Kövérnek lenni még mindig nem hiba. Akiket zavar, azokat miért zavarja? Ez régóta érdekel. Állandóan az egészséggel jönnek, holott nem az ő egészségüket kockáztatja a kövér ember, hanem a sajátját. Az ilyen ennyi erővel a kocsma közepére is kiállhatna papolni hogy az alkohol mennyire káros az egészségre. Vagy egy csapat dohányzó emberhez is odamehetne téríteni. De az ilyen önkéntes házmestereket mindenki utálja, hozzáteszem, joggal. Minden felnőtt ember el tudja dönteni hogy milyen kockázatokat vállal az életben.
Engem abszolút nem zavarnak, mert nem az én egészségem rovására esznek.
A body positivity nem arról szól hogy az emberek legyenek kövérek. Csak arról, hogy lehetünk sokfélék, és igen, AKÁR kövérek is. Ahogy túl vékonyak is, meg kismellűek is. Nem kell ebből ügyet csinálni, nem kell óvodásként viselkedni és mutogatni mindenkire hogy "nézdmá' annak mekkora orra van, az meg milyen alacsony". Ez nagyon primkó és szinten aluli dolog.
Nem megyek oda a kocsmába papolni, ahogy a meki előtt sem osztom az észt a kövéreknek. Ettől még had lehessen már leírni, hogy ez mennyire nem egészséges. Ha a krónikus alkoholistákról szólna a kérdés, akkor is leírnám. Az sem teszi jól, hogy alkoholista. Ahogy a kövér sem, hogy egészségtelenül eszik. Nyilván mindenkinek joga van egészségtelenül élni, csak a mai fiatalabb emberek nem igazán gondolnak bele, hogy mi lesz később. Amikor 50 évesen elvisz valakit a szive (itt írhatnám a delíriumot vagy a tüdőrákot is, nem ez a lényeg), akkor azért csak megbánja a legtöbb ember, hogy leszarta az egészségét. Aki nem akar élni, az ennél egyszerűbb módot választ. Aki kövér, az viszont nem akar korán meghalni. És ha úgy teszünk, mintha normális lenne kövérnek lenni, akkor még kevesebb ember döbben rá, hogy nem akar cukor és szívbeteg lenni.
A body positivity-ről annyit, hogy nem az a baj, hogy engem zavar, hogy Pistike 20 évesen 150 kiló. Hanem, hogy őt nem.
Ezzel az erővel azt se szabad leírni, hogy a tinik ne vagdosság magukat? Mert az ő testük, had vagdossák csak?
16, hol írtam olyat hogy nem írhatod le?
Szerintem megfér egymás alatt a különböző véleményünk, engem nem zavar ha más máshogy gondolja.
Ahogy a kövérek sem zavarnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!