Ha enyhe IR-t állapítottak meg nálam, akkor gyakorlatilag soha többé nem ehetek csokit meg semmit, ami finom?
1. Van cukormentes csokoládé.
2. Életmodvaltast igényel, de szinte mindent el lehet készíteni "IR barát" módon. Pl. marha finom diétás tiramisu van itthon :)
Először is kezdd el a diétát, és egy ideig tartsd be szigorúan. Mellette kezdj el rendszeresen mozogni is, ez hosszabb távon javítja az inzulinérzékenységet.
Később majd megengedhetsz néha magadnak egy kicsit a tiltott ételekből, de lehetőleg akkor is maradj a szénhidrátkereteden belül.
Én így csinálom évek óta, és őszintén szólva már nem vonzanak annyira a cukros-fehérlisztes ételek és a tejcsoki, amiket régen nap mint nap ettem. Fehér rizst, gyümölcsöket és mézet én szoktam enni kisebb mennyiségben. A tejcsokit magas kakaótartalmú étcsokira cseréltem (napi 1 kocka), de kakaóporral is lehet alacsony ch tartalmú sütit, édességeket készíteni.
Csak az elején nehéz egy kicsit, aztán majd belejössz, találsz jó recepteket, és rájössz, mennyi finom étel létezik, amit nyugodtan ehetsz.
5 éve tartom a diétát. És semmiben nem szenvedek hiányt. 😄
Sőt, a cukormentes csokit már sokkal-sokkal finomabbnak tartom, mint a simát. Attól érzem, hogy nem esik le a cukrom, elég belőle pár kocka, nem leszek utána még éhesebb, mert alacsony a glikémiás indexe.
Egyszer-kétszer megpróbáltam kis mennyiséget a cukrosból, - konkrétan ÉG tőle az egész szájüregem, utána még jó ideig éreztem egy borzalmasan savanyú, maró ízt.
Ugyanúgy fogyasztok pl. pizzát - aminek a tésztája apró szemű lencse, tojás és száraz élesztő keverékéből áll, tetején az általam elkészített fűszeres paradicsommal. Édességeket, süteményeket, palacsintát is tudok sütni magamnak mandula vagy kókuszlisztből, cukor nélkül.
Teljes életet élek gabonák, rizs, krumpli, szacharóz és méz nélkül is. Szeretem azokat az ételeket, amiket megehetek. Te is könnyen átvariálhatod a kedvenceidet. Ha kell, ajánlok helyette pár alternatívát, ami nekem bevált. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!