A lányom 11 éves, 54 kiló és 153 cm, ez helyes?
Kedves kérdező!
A legfontosabb kérdés: A lányod mit gondol a súlyával kapcsolatban? Ő is változtatni szeretne? Kérlek ezt válaszold meg, ha ő is szeretne fogyni, nagyon szívesen segítek!
Ha ő nem akar fogyni, kérlek NE erőltesd!!! És NE mond neki hogy kövér/túlsúlyos/lehetne soványabb! Ismerek olyat, akinél sajnos ilyen korban alakult ki az norexia, azért mert a szülei azt mondták neki, fogyhatna.
Légyszi ne írjátok már, hogy ez nem normális:D az optimális testsúlya lenne 50 kg, az optimlis tartománya 44-56 kg. Ha nagyon akarna fogyni, akkor se menjen 44 alá, az már nem egy egészséges 153 centis 11 éves kislánynak. Egyáltalán nem duci a leírás alapján, a BMI-je is rendben van, tehát nem kell érte aggódni.
A tánc az jó testmozgás, ha szereti csinálni, akkor írasd be valahova. Én mindig is duci gyerek voltam, amikor elkezdtem táncolni, akkor egész átlagos testsúlyom volt. Mindenképpen ajánlom. Egyen több zöldséget, mert kevés kalória van benne és valamilyen szinten eltelít. Chips, péksüti, cukros/lisztes dolgokból egyen kevesebbet (hihetetlen mennyiségű szénhidrát, zsír). Nyilván egy 11 éves lánynak nem mondhatod meg, hogy ne egyen olyan dolgokat, amit szeret, egyen mindenből nyugodtan, csak mértékkel:)
8-as, az pedig hogy 3 év alatt 60 kg-t felszedtél, az már nem annak köszönhető, hogy 13 évesen 60 voltál, hanem mert nem jó életmódot folytattál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!