Baj ha kovász nélkül készítek kenyeret?
Sok receptet végig néztem, de mivel nem két naponta sütnék kenyeret, ezért a kovász készítése számomra kicsit fölösleges, mert nem tudnám hamar elhasználni. Találtam egy sokmagvas kenyér receptet, arra gondoltam azzal kezdenék :)
Valakinek van tapasztalata kenyér sütés terén? Akár kovászos akár nélküli érdekel :)
Köszönöm szépen előre is a válaszokat/tapasztalatokat!
4-es: szerintem nem én vagyok fordítva bekötve....
Egy ötéves gyerek is tudja, hogy simán élesztővel is lehet kenyeret csinálni. De az nem derült ki a kérdésedből, hogy valójában mit akarsz???
... ja, és amúgy "csak" huszonöt éve sütök itthon kenyeret...
De nem baj, csak továbbra is a kristálygömbödbe nézve próbáld meglátni, hogy a neked válaszolók mihez értenek v. sem...
:-DDD
... és még egy utolsó.
Limara weboldalát olvasgasd.
www.limarapeksege.com
Kedves kérdező én már sütöttem élesztővel kenyeret. Hát olyan jó lett, hogy egyből még egyet kellett sütni, mert kb 10 perc alatt elfogyott.
A kovászolás nekem kicsit ilyen sznobságnak tűnik.
kedves 9-es köszönöm a válaszod. :) Én is ezen agyaltam hogy ha kb heti 1x sütök csak, akkor megéri e a kovásszal bíbelődni, viszont a sima élesztősről meg nem tudom van e hasonlóan jó, de akkor bele merek vágni :)
8-as nem voltam veled bunkó, minden jót kívánok neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!