Elkezdtem egy 21 napos vízböjt kúrát , valaki aki már végigcsinálta , mik a tapasztalatai? Én méregteleníteni szeretnék a kúrával. Elsö napon vagyok túl és 3 l vizet ittam.Volt aki végigcsinálta? Mennyire volt éhes, rosszúl voltak fájdalmai?
Egészségtelen és értelmetlen.
Nem veszed magadhoz a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat.
A szervezeted nem egy edény, amit ki lehet mosni vízzel,
hanem biológiai rendszer.
A böjt nagyon hasznos az autofágia miatt, viszont ilyen hosszú böjtöt csak orvosi felügyelet mellett csinálnék.
Ha még sose böjtöltél hosszabban, lehet elsőre nem lesz meg a 21 nap, valamint a téli hónapokban se ajánlott, de ezt majd te érzed. A harmadik nap a legnehezebb. A nyelved reggel mindig takarítsd le. A zsírodban vannak elraktarozott vitaminok, de toxinok is(és onnan lesznek kalóriáid is) . A fejfájás, szédülés normális, az ájulás piros zászló. Ne sportolj egyszer se keményen böjt alatt, mert a zsírt nehezebb lebontani a, mint a fehérjét, az izmaidból fogsz veszteni.
Böjt előtt időszakos böjtölni kell és tisztán enni. Olyat nem lehet, hogy sült krumplit eszel meg valami zsíros cupakot, hogy másnap böjtölsz, nem fogod bírni. 16/8, 20/24 és OMAD legalább két hétig, sok szezonális zöldséggel gyümölccsel. Böjt előtt két napig ne igyál kávét, a koffeinelvonással még nehezebb.
Mikor vége a böjtödnek, zöldséglevest egyél, nagyon nagyon könnyű kajákat néhány napig, hogy az emésztésed felpörögjön, nagyon rosszul leszel ha hamburgert meg tésztát eszel.
Sokan fogják mondani hogy hülyeség. Értem miért mondják. A köztudat, a kultúra miatt. Van aki szerint hülyeség az időszakos böjt, van aki szerint a húsevés, van aki szerint a nemhúsevés, van aki szerint a HIIT a legjobb edzés, van aki 12szer megemel egy pont elfáraszto súlyt, van aki 3-4x egy nagyon nagy súlyt és van, aki saját testsullyal edz. És mind működik. Mindegyik kicsit máshogy.
Lépj be a water fasting csoportba facen és ha van valami kérdésed, csak írd be a keresőbe.
Egy ilyen hosszú böjt után már nem leszel ugyanaz az az ember. Fittebb is leszel, de a kitartásod is sokkal erősebb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!