Alacsony vércukorszint ellen mit tehetek / milyen kivizsgálásra kéne mennem?
Nehezen megy a fogyás, voltam IR teszten, mindenem rendben van, viszont - az éhgyomros cukrom ok, a kaja utáni viszont elég alacsony lett (2.5) A dokimtól csak annyi választ kaptam, hogy egyek cukros dolgokat... mondom köszi.
Napi 5-6-7 alkalommal étkezek, erre van elosztva kb 1700 kcal. Megfelelő makrókkal, ch is van szinte minden kajánál. Sportolok minden nap. Nem vagyok elhízott, de a levegőtől is hízok típus vagyok, tehát ha nem figyelek szigorúan oda, akkor nagyon hamar jönnek a kilók. Állandóan enni akarnék egyébként, főleg cukros dolgokat - gondolom ez azért van mert alacsony a cukorszint. Gyakran fáradt vagyok, pedig alszok eleget.
Pajzsmirigy dokinál is voltam, az is rendben van. Női dokinál is voltam pár hónapja, ott is rendben voltak a hormonok. Lehet azt meg kéne ismételnem.
Ezen felül még mire lehetne gyanakodni? Milyen vizsgálatra vagy milyen dokihoz menjek még el?
21/lány
Hát, azért ez nem annyira OK, a vércukor hirtelen leesésének van valami oka.
Én régen gyakran rosszul lettem, ha nem ettem 2-3 óránként valamit, párszor el is ájultam. Amióta nem eszek finomított szénhidrátokat, és jócskán csökkentettem a ch bevitelt a fehérje és zsír javára, a rosszullétek megszűntek, sőt a felesleg is elég gyorsan lement rólam.
Nagyon régen voltam már orvosnál, de az a tapasztalatom, hogy a hormonokhoz kevesen értenek igazán, ami nem meglepő, mert nagyon bonyolult rendszer.
Vércukorproblémákra nem több cukor, hanem kevesebb a megoldás, szerintem.
Írtad, hogy minden nap sportolsz, de mennyit? Nem lehet, hogy túledzed magad? (Kellene 1-2 pihenőnap is.) Ez és még a sok stressz is boríthatja a hormonokat, kihatnak pl. a kortizolszintre.
Egyébként miket szoktál enni általában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!