Vércukorszintet stabilan kell tartani?
Manapság igen bevett szokás “rávilágítani” mennyire egészségtelenül táplálkozik a nép. Egyesek szerint ezt se meg azt se egyél reggelire mert az egyik étel rosszabb mint a másik. Nagyon fontos a lassan felszívódó szénhidrát más különben a vércukorszinted egyből megemelkedik. Ez pedig borzadalmas körülményekkel fog járni mert az ember azonnal meghízik.
Egy olyan személy, aki nem rendelkezik intoleranciával, sem alapbetegseggel, ráadásul a hízásra sem hajlamos, miért figyeljen a vércukorszintjére? Tudnátok (tudományos) érveket mondani?
Nem biztos, hogy egyből megemelkedik a vércukorszinted (ez attól is függ, mit eszel a gyorsan felszívódó szénhidrátokkal együtt), és nem fogsz azonnal meghízni, az egy lassabb folyamat.
Ha egészséges vagy és sokat mozogsz, egy darabig el lehet lenni egészségtelen táplálkozással is. Évek, vagy évtizedek alatt viszont megteszi a hatását. A túlzott cukor és finomított szénhidrát fogyasztás egyrészt rossz hatással van az emésztésre, a bélflórára. Másrészt szép lassan kialakulhat inzulinrezisztencia, később cukorbetegség, és ezek kísérő betegségei (főleg, ha a mozgás is kevés).
Én alapjában véve nem vagyok hízékony, így ez nekem nem volt visszatartó tényező. 30 éves korom után viszont már elég sok nyavalyám lett, nem súlyos egyik sem, de az életminőségemen elég sokat rontottak, és az orvosok se nagyon tudtak mit kezdeni velük. A fogaim is sorra kilyukadtak. 40 éves koromra jöttem rá, hogy ezt már nem lehet így folytatni, és száműztem a gyors szénhidrátokat az étrendemből. Sajnálom, hogy nem kezdtem el sokkal hamarabb, sokkal jobban érzem magam azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!