Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi szénhidrátot/fehérjét...

Mennyi szénhidrátot/fehérjét egyek?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy a vegán/vega étrenddel könnyű és viszonylag egyszerű fogyni... Nyilván senki nem fogyni akar, hanem mindenki úgy érti a fogyást, hogy testzsírszázalékcsökkenést akar elérni. Mennyi lenne a napi ideális szénhidrát/fehérje (akár zsír)?
2020. nov. 22. 19:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Fehérjéből a testtömeged 1-másfélszeresét ajánlják grammban.

Ha fogyni szeretnél (és van is miből), szénhidrátból egyél kevesebbet, mint most, lehetőleg az is lassabban felszívódó legyen. Zsír annyi, hogy ne legyél egész nap éhes és fogyni is tudj. Az izmaid megőrzését segíti, ha rendszeresen használod őket.

2020. nov. 23. 08:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, nem vagyok vészes őszintén szólva (186 cm, 80 kg), de meglepően kicsi az izomtömeg... Mondtak neki ketogén diétát napi 40g szénhidráttal, de egyszerűen fenntarthatatlan
2020. nov. 23. 13:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Én 80-100 g ch-val fogytam le, van, aki ennél többel is simán tud fogyni, ki kell tapasztalni.

Ha kevés az izma valakinek, akkor erősítő edzés, súlyzózás ajánlott, és a fehérjére nagyon oda kell figyelni, ne legyen túl kevés.

2020. nov. 23. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!