Mennyire eszek sokat?
Ma egy kakaos csigát ettem reggelire, ebédelni 5-6ora fele szoktam, akkor makaronit ettem. Estére egy kakaos csigát.
Tegnap reggelire egy parizeres zsömlét, 2puffasztott rizst ebéd előtt. Ebédre grizes tésztát, estére puffasztott rizst 1 szeletet.
Vasárnap
Reggelire zabkasat, ebédre natúr csirkemellet salátával, vacsorara 2puffasztott rizst, és egy kefirt
Szombaton
Reggelire egy pogácsát, ebedre 1 fél sült csirkecombot es sima rizst, vacsorara egy szendvicset
Ilyeneket szoktam enni, és nem értem miért hízok folyamatosan. Nem szoktam ezekbol se sokat enni. Néha eszek tejberizst, palacsintát, de az tényleg nagyon ritkan van.
Min kellene változtatnom, hogy ne hizzak? Vagy miket kellene egyek?
Köszönöm annak a pár embernek aki normálisan tudott válaszolni!
De komolyan, mit esznek emberek akkor? Oke, hogy mindenki leirta, hogy ezt ne, azt ne, amazt ne. De mostantol egyek zabpelyhet es salatakat örökké?
Más ember 6x annyit eszik, mint én, megse hízik sehova. Nővérem állandóan eszi délutánonként a balaton csokit, twixet, táblás milka csokit. Persze tudom, hogy nem minden ember egyforma, csak nemtudom tényleg mit kellene ennem, mert szerintem amiket eszek, azzal a súlyomat tartanom kellene, nem csak hízni. Gondolok arra, hogy régebben reggelire csak szendvicseket ettem, sokat ettem pizzát is, mostanában eszek sok zabot, salatat. És a gyors kajákat szinte teljesen elhagytam. Rengetegszer eszek csak paradicsomot este felé. És nemhogy tartanám a súlyom, csak felfele megy😕
Mit egyél?
Húst zöldségkörettel/salátával
Sajtot
Olajos magvakat
Tofut
Hüvelyeseket
De ha kalóriát keveset viszel be, de hízol, akkor meg kell nézetni a pajzsmirigyedet
Meg neki kell állni sportolni is
#4 vagyok. Az én étrendem kb. ebből állt: legalább fél kiló zöldség (párolt/sült zöldség, leves, főzelék formájában is), kb. 200 g hús (mindenféle, heti 1x csirkemáj, heti 1-2x hal), 2-3 tojás, gyümölcsök, néha magvak, kefír. Átlag 1500 kcal-val 15 kilót fogytam, IR és pajzsmirigy alulműködés mellett. Sosem éheztem, normális adagokat ettem napi 3-4 étkezésre, és olyan ételeket főztem magamnak, amiket előtte is szerettem, max. kicsit változtattam a recepten. Így számomra nem volt szenvedés a fogyás. Amióta lefogytam, átálltam súlytartó étrendre, ami valamivel lazább, a kalória is több. A fehérjére és a szénhidrátra most is odafigyelek, és szoktam tornázni, súlyzózni is. Az egészségem sokat javult.
Bolti péksüteményeket már évek óta nem ettem, de nem is hiányoznak.
Ez nem sok, de legalább jó szr.
Nem túl sok értelmes tápanyagot tartalmaz. Tészta, édesség, szenya...
Egyedül a hétvége jó, mert ott van fehérje is, nem csak színhidrát színhidráttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!