Miért eszek sokat mindig ha negatív kritikát kapok valakitől? Hogy tudnám megszuntetni?
Megfigyeltem, h mindig akkor eszem nagyon-nagyon sokat, ha valaki kritizál es negetiv dolgokat mond rólam.
Tegnap például egesz délután veszekedtem szinte messengeren a párommal es este elmentem a boltba es brutális mennyiségű kaját vettem es itthon addig ettem, amíg már fájt a hasam ez feszült a sok kajatol. Tegnap tudatusult ez bennem, de vissszagondolva eddig is ezt csináltam, amikor valaki rosszat mondott es kritizált.
Hogy tudnék ebből kijönni?
Mint amit az előzők írtak. Az evés endorfint termel, ami segít elűzni a bánatot. Vigyázni kell vele, mert lassan a "bánatküszöböd" egyre lejjebb mehet, és akkor már csúnyán néznek rád, és akkor is rádkattan az ehetnék.
Ez amúgy mentális dolog, végig kellene gondolni, hogy mitől védekezel, miért ez a reakciód stb. Meg érdemes lenne elmenni terápiára, ahol nem a gyakorikérdések-en szerzett diplomával gyógyítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!