Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tudok fogyasztani, ami...

Mit tudok fogyasztani, ami nem hús és pótolja a napi 250 grammnyi csirkemellben lévő fehérjét? Sportolok rendszeresen. Nem vagyok vegán, de plant based diet-et tartok.

Figyelt kérdés

Nem vagyok Vegan, nem is tervezek azzá válni, de már nagyon régóta egy alapjaiban véve "plant based" diétát tartok. Nehezen emésztem a husokat és nagyon nem kívánom, viszont a fehérje bevitelhez elengedhetetlen. Vannak fehérje porok amik növényi eredetüek, de ezek nagyon drágák és eleve használom is, de csak kiegészítésképpen. Napi 200 gramm tojást eszem reggelire, bio, a csirkéimtől van, házi :) mézet is eszem, normális méhésztől veszem a mézet, nem pedig nagyipari szemetet. Tejterméket mértékkel, bio, termelőtől, vagy BIO gazdálkodásból sajtokat még ritkámn szoktam enni, de ebből eleve keveset mert laktóz érzékeny vagyok egy nagyon picit.

Sajnos a csirkemelltől nem tudtam megválni, pedig nem is kívánom, undorodom tőle, évek óta csak nehezen de leerőltetem. Sajnos azonban nem találtam mást, ami helyettesíteni tudja a nagymértékü fehérjét, ami benne van. Tudtok valamit ajánlani?

Köszi.

2020. okt. 29. 18:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy érzékeny a gluténra, akkor jó alternatíva lehet még a szejtán. Kb. ugyanannyi fehérjét tartalmaz, mint a csirkehús. 1 zacskó búzasikér kb 5-600 ft a gyógynövényes boltokban, és elég sok mennyiség kijön ebből az adagból. Sokféleképpen lehet fűszerezni.
2020. nov. 4. 10:03
 12/13 anonim ***** válasza:
75%

Sok magas feherjetartalmu vegan etel van. Pl.:

- huvelyesek: bab, lencse, csicseriborso, sargaborso

- szoja termekek: tofu, TVP

- zsirosmagvak: mogyoro (kb. 50% feherje tartalom)

- zab

- rizs

- quinoa

Ebben a videoban egeszen jol osszefoglaljak a "veganizmus egeszsegtelen" elleni erveket.

https://www.youtube.com/watch?v=KZfF-QxTCSc

2020. nov. 6. 13:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Szejtán, babos ételek, tofu, kukorica, csicseri, lencse és az előzőek valamennyi keveréke együtt akár. Lencsefasírt, szejtános hamburger, tofu brassói, gombás wok akármilyen körettel, szójás paradicsomos káposzta, tökfőzelék stb.
2020. nov. 13. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!