Mit tudok fogyasztani, ami nem hús és pótolja a napi 250 grammnyi csirkemellben lévő fehérjét? Sportolok rendszeresen. Nem vagyok vegán, de plant based diet-et tartok.
Nem vagyok Vegan, nem is tervezek azzá válni, de már nagyon régóta egy alapjaiban véve "plant based" diétát tartok. Nehezen emésztem a husokat és nagyon nem kívánom, viszont a fehérje bevitelhez elengedhetetlen. Vannak fehérje porok amik növényi eredetüek, de ezek nagyon drágák és eleve használom is, de csak kiegészítésképpen. Napi 200 gramm tojást eszem reggelire, bio, a csirkéimtől van, házi :) mézet is eszem, normális méhésztől veszem a mézet, nem pedig nagyipari szemetet. Tejterméket mértékkel, bio, termelőtől, vagy BIO gazdálkodásból sajtokat még ritkámn szoktam enni, de ebből eleve keveset mert laktóz érzékeny vagyok egy nagyon picit.
Sajnos a csirkemelltől nem tudtam megválni, pedig nem is kívánom, undorodom tőle, évek óta csak nehezen de leerőltetem. Sajnos azonban nem találtam mást, ami helyettesíteni tudja a nagymértékü fehérjét, ami benne van. Tudtok valamit ajánlani?
Köszi.
Sok magas feherjetartalmu vegan etel van. Pl.:
- huvelyesek: bab, lencse, csicseriborso, sargaborso
- szoja termekek: tofu, TVP
- zsirosmagvak: mogyoro (kb. 50% feherje tartalom)
- zab
- rizs
- quinoa
Ebben a videoban egeszen jol osszefoglaljak a "veganizmus egeszsegtelen" elleni erveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!