Mit tudok fogyasztani, ami nem hús és pótolja a napi 250 grammnyi csirkemellben lévő fehérjét? Sportolok rendszeresen. Nem vagyok vegán, de plant based diet-et tartok.
Nem vagyok Vegan, nem is tervezek azzá válni, de már nagyon régóta egy alapjaiban véve "plant based" diétát tartok. Nehezen emésztem a husokat és nagyon nem kívánom, viszont a fehérje bevitelhez elengedhetetlen. Vannak fehérje porok amik növényi eredetüek, de ezek nagyon drágák és eleve használom is, de csak kiegészítésképpen. Napi 200 gramm tojást eszem reggelire, bio, a csirkéimtől van, házi :) mézet is eszem, normális méhésztől veszem a mézet, nem pedig nagyipari szemetet. Tejterméket mértékkel, bio, termelőtől, vagy BIO gazdálkodásból sajtokat még ritkámn szoktam enni, de ebből eleve keveset mert laktóz érzékeny vagyok egy nagyon picit.
Sajnos a csirkemelltől nem tudtam megválni, pedig nem is kívánom, undorodom tőle, évek óta csak nehezen de leerőltetem. Sajnos azonban nem találtam mást, ami helyettesíteni tudja a nagymértékü fehérjét, ami benne van. Tudtok valamit ajánlani?
Köszi.
Esetleg tofu? Én nem vagyok vegetáriánus, az ízéért szeretem a tofut. Nagyon finom kajákat lehet belőle csinálni.
Illetve hüvelyesek: lencse, csicseriborsó, bab, ezekben is sok fehérje van. pl. vörös lencsében több mint 20 g/100 g, csicseriborsóban is 20 gr körül...
(gondolom, mivel ne legyen állati, hal is kilőve, ugye?)
A tofu fehérje-szempontból üt mindent, ami nem állati, és nem kell a szénhidrát vagy zsír. Viszont más szempontból elég kontraverzális egy dolog, szerintem nem ajánlott a a rendszeres fogyasztása, viszont ha már témánál vagyunk, nézz utána a tempének is. Az is szójababból van, de mégis az kimondottan egészséges.
Máskülönben amiket már írtak: hüvelyesek, csicseriborsó, magvak, azokból készült krémek (100%-os mogyorókrém, mandulakrém... hm de fincsik ;)).
Aki a tofut ajánlotta annak nagyon szépen köszönöm, kipróbáltam ezt a vegán receptet és őrületesen finom lett. A legjobb benne hogy meg kellett sütni a tofut így sokkal jobb lett az egész íze és állaga is. :)
Vicces amúgy az egészben hogy amikor ilyesmit eszem nem pedig húst akkor nem érzem magam nehéznek utána.
A csicseriborsót a falafel-alapanyagnaj, illetve hummusz-alapanyagnak jó csinálni. A szárított, darált csicseriborsó (csicseriborsóliszt) talán gazdaságosabb alternatíva + más hozzávaló sem kell.
Egyébként meg ott van a többi borsó is (zöld, sárga), főzelékeknek/levesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!