A paradicsomszósz is meg tudja festeni a vért?
Plazmaadás előtti tájékoztatóban mondta a doktornő, hogy kerüljük a "színes" ételeket (pl. piros gyümölcsök, kóla), mert elszínezik a vért.
Tehát: a paradicsomfogyasztástól is óvakodjak inkább?
A vér már eleve piros... Ilyenről még nem hallottam, hogy ha ezt vagy azt eszünk, más színű lesz a vérünk.
"A vér színe a vas oxidációs állapotától függ, amely a vér oxigéntelítettségének a következménye. Az oxigéndús vér világos piros, míg az oxigénben szegény, szén-dioxidban gazdag vér színe sötétebb árnyalatú."
2, a plazma kb pisisárga, ha színes kaját eszel, akkor megfesti a plazmát a színanyag, amit majd a veséd kiszűr. Ezért pisilek én pl rózsaszínt, ha céklát eszem.
De ha megfesti valami a plazmát, akkor ki fogják dobni plazmaadáskor, mert úgy néz ki, mintha a vér vörös alkotóelemei is belekerültek volna, az meg használhatatlan.
OK, én még sosem adtam plazmát, csak vért... A kérdésben is az volt, hogy "elszínezi a vért", nem az, hogy a vérplazmát. Sorry.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!