Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért vagyok rosszul a mekis...

Miért vagyok rosszul a mekis ételektől?

Figyelt kérdés
Nem vagyok híve ezeknek a gyorsételeknek, nagyon ritka, amikor eszek. De ma megkivántam és bementem enni a mekibe. Egy sajtburgert ettem krumplival meg 4db baconös sajtfalattal. Ez volt kb 1 óra fele, és most 1-2órája nagyon fáj a hasam, átsugárzik a hátamba is. Wc-zni próbáltam de szinte semmi. Miért van ez?:/

2020. aug. 17. 15:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Vér 😂😂
2020. aug. 17. 23:09
 12/20 anonim ***** válasza:
#4, #9: Lehet, hogy a húspogácsa kizárólag húsból készül, a zöldség is nyilván zöldség, de nem csak ezek vannak a hamburgerben. A buci és a sajtfalatok - meg még sok más ételük - pontos összetevőit nem lehet tudni. Csak a tápértékadatokat és az allergéneket tüntetik fel az oldalukon. Innentől kezdve lehet bennük egy csomóféle adalékanyag, tartósítószer, ízfokozó stb. (azaz "műanyag", mivel nem természetes összetevő). A krumplit gondolom valamilyen olcsó kategóriás étolajban sütik ki, nekem már attól is olyan érzésem van, mintha követ ettem volna.
2020. aug. 17. 23:26
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, mert csak a buciban van tartósítószer, meg ízfokozó? Semmilyen más ételben nincs, mi ? A mekis zsemle azért marad sokáig olyan, mint az új, mert a pirítás során nagyon sok nedvességet vonnak ki belőle ill száraz helyen tárolják. A penészedés kulcsa a víz és a magas páratartalom.
2020. aug. 18. 10:00
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
De, más ételekben is van. A különbség az, hogy a boltban meg tudod nézni az összetevőket a csomagoláson, csomagolás nélküli pékáru esetén pedig el lehet kérni az összetevők leírását. Így ha olyan összetevőt tartalmaz, amit nem szeretnél fogyasztani, nem veszed meg. A mekiben viszont fogalmad sincs, mit eszel, és mitől olyan "finom" (már akinek). Vagy mitől fájdul meg a hasad, mint a kérdezőnek.
2020. aug. 18. 12:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szóval titok?

Ja, nem is: [link]

2020. aug. 18. 13:44
 16/20 Morzsi007 ***** válasza:
85%
Ha jól esik, akkor egyed, ha nem szereted, akkor nem kell bemenni. Egyszer élsz, hagyjuk ezeket a dolgokat. A mindennapi stressz jobban kikészít, mint ezek a kaják. Közel 80 éve van Meki a Coca meg a Pepsi kóláról nem is beszélve. El lehet gondolkodni.
2020. aug. 18. 14:29
 17/20 anonim ***** válasza:
59%

"A Meki® sült burgonyája, Innovator fajtájú burgonyából készül. A krumplin kívül repce és napraforgó olaj keverékét, stabilizátort és dextrózt tartalmaz. Azt, hogy hogyan készül az alábbi kisfilmből tudhatod meg."

Napraforgó olaj keverékben mi van, azt nem írják.

2020. aug. 18. 14:30
 18/20 anonim ***** válasza:
6%
Nyilván gázolaj vagy gépolaj, mi más.
2020. aug. 18. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:

#16: Nem arról van szó, hogy nem szeretem vagy nem esik jól. Inkább arról, hogy fontos az egészségem (és a családomé is), és szeretem tudni, miben mi van.

#15: Köszi a linket. A kérdés-válaszokból nem sok értelmes derül ki, max. annyi, hogy a sült krumplijuk meglehetősen bonyolult ipari eljárás végeredménye. Ehhez képest amit én otthon eszek, az frissen pucolt krumpli feldarabolva és zsírban megsütve. Nekem a sajátom jobban is ízlik, mint a mekis.

Viszont rábukkantam az egyik válasznál az ételek pontos összetevőinek táblázatára. Most, hogy elolvastam, azt hiszem, az évi egyszeri mekizésről is boldogan le fogok mondani.

A bacon-ös sajtfalatok összetevőit nem találtam meg a táblázatban.

#17: "Az étteremben nem hidrogénezett növényi olajok keverékében sütjük ki (magas olajsav tartalmú napraforgóolaj; napraforgóolaj; magas olajsav tartalmú repceolaj; repceolaj; habzásgátló: E900 (dimetil-polisziloxán))"

2020. aug. 18. 15:20
 20/20 anonim ***** válasza:

"Napraforgó olaj keverékben mi van, azt nem írják."

Hogyne írnák, csak értelmezni kellene. Repce es napraforgo kevereke...elegye. erted..a 2 egyutt..

2020. aug. 18. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!