Tehéntejtől is lehet betegség?
köszönöm a lepontozást,pont erre számítottam. nem vagyok se vegetáriánus, se vegan, mindent eszek. viszont saját megfigyelésem volt, amit írtam. azt ne mondd, hogy szerinted a hús, amit a boltban veszel, nem olyan állattól származik, amit nem tömtek minden szarral, nyomták tele hormonokkal, hogy minél nagyobb legyen... ezt mutatja az is, hogy az 500g csirkemellből sülten 250g sincs...
egyébként nem kell nekem hinni, lépj be facebookon a teljes értékű növényi étrend csoportba. meg fogod látni, mennyi embernek segített már ez az étrend... pcos, pajzsmirigy, hormon problémák, ir, cukorbetegseg, magas vérnyomás és megannyi betegséggel tünetmentesek az emberek... kizárt hogy ennyi embernél csak placebo legyen az etkezesuk :)
Mi évek óta nem iszunk tejet egyáltalán. Tejtermékeket is csak nagyon ritkán.
Először a gyerekeken vettük észre a változást. Azelőtt igen sűrűn meg voltak fázva, a tej abbahagyása után látványos lett a különbség.
A környezetünkben nagyon sokan hasonló tapasztalatokról számolnak be.
Lehetséges, hogy #1nek igaza van, valószínűleg a bolti állati eredetű ételek ugyanúgy tele vannak minden szeméttel. (már , ha jól értettem a hozzászólását) Mi szerencsére eljutottunk oda, hogy boltból nem veszünk már ennivalót, hanem egyenesen a termelőtől. Ha csak lehet, akkor bio-t, így abban nincs hormon, vegyszer. Viszont tejet/tejterméket még tőlük sem veszünk.
Amiből sokat eszünk az az állati eredetű zsírok. Disznó, kacsa, tyúk. Olajat egyáltalán nem használunk. Mióta áttértünk az állati eredetű zsírokra, megint pozitív hatásokat tapasztaltunk egészségügyi téren. És nem csak mi, hanem ugyanúgy azok is, akik a környezetünkben szintén zsírt használnak.
Az IR-re pl nagyon jó hatással van a zsír. (LCHF, Keto)
Mi is abba hagytuk a bolti termékeket enni és egész nagy változások lettek velünk. Se felvágott , se csirkehús se olajat nem veszünk.
Itthon nagyon sok mindent megtermelek és amit kell még venni azt háztól, kistermelőtől veszek.
De én a házi tejet is megveszem, szerintem azzal nincs semmi baj, a dobozos tejtől nekünk is minden bajunk volt.
Csak zsirral sütünk , főzünk mindent .
Régen az olajon sütöttem meg a tojást, meghajtott de nagyon, mióta zsírral van elkészitve semmi bajom.
Sőt a gyerek meg se ette a tükörtojást egyáltalán, de ő is eszi amióta zsiron sűl.
Ráadásul ha én reggel jóllakok ilyen házi enni valóval, még délután 4-5 órakor se nagyon vagyok éhes. Ellenben régen a bolti cuccot megettem és már 2-3 óra mulva nagyon éhes voltam és enni kellett . Ez pedig azzal járt hogy híztam rendesen.
Utolsó kettőnél a pont. Elismerem, baromi nehéz elhinni, hiszen gyerekkorunktól azt halljuk mindenfelől, hogy a te élet, erő, egészség, stb. Sajnos azonban ez messze nem fedi a valóságot, ez csupán a profit hangja. A tej (eltekintve most a takarmányozás során elkövetett "bűnöktől", mint a gyógyszerek, hormonok, antibiotikumok, állati fehérjék, stb) önmagában is gyulladásfokozó. Ezt azonban nehéz, szinte lehetetlen tetten érni, mert elsősorban a vékonybélben fejti ki a hatását. Piciny gyulladások a bélfalon, melyek helyén apró lyukak keletkeznek (áteresztő alias lyukas, vagy szivárgó bél szindróma), ahol aztán emésztetlen (tej)fehérjemolekulák kerülnek a véráramba, folyamatosan csúcsra járatva az immunrendszert.
Szoktak jönni a maszájokkal, de ne feledjük, ős évezredeken keresztül alkalmazkodtak a (szigorúan csak legeltetett!!!) állatok tejéhez.
Utolsó említett az étolajat, ami régi vesszőparipám, engedtessék meg pár szóval megemlékezni róla. 1975-ben valamilyen betegség elvitte az amerikai farmerek napraforgótermésének zömét. Rá egy évvel kétszer annyit vetettek. A betegség nem jelentkezett, így hegyekben állt az eladhatatlan napraforgó. Történt, hogy az akkori elnök, Gerald Ford szívbeteg lett. Az érte való aggodalom remek háttérzenét szolgáltatott a napraforgólobbi által felkért Ansel Keyes tanulmányához az olajok hasznáról, és a csúnya rossz zsírok átkáról. Így aztán divatba jött az étolaj. A háziasszonyok örvendezve fogadták, hiszen sokkal könnyebb bánni vele, minta zsírral, azzal meg, hogy nem ürül tőle rendesen az epe, a kutya se törődött. Csak éppen, ha nem ürül az epe nem ürül a koleszterin se! Sebaj, adunk rá gyógyszert! Ám ez a kiba5zott epe mást is csinál ám! Részt vesz az emésztésben, az immunrendszer munkájában, hormonképzésben, stb. Vagyis nem vesz részt, mert nem ürül.
Én tejérzékenység miatt (főleg laktóz, kisebb mértékben fehérje is) nem fogyasztok tejtermékeket egy ideje. Nekem rövidek a ciklusaim, a tej elhagyása ezen mit sem változtatott, bár amúgy sok szempontból jót tett az egészségemnek.
Neked szerintem főleg az IR diéta segített. Nem a tej mellett akarok kampányolni, a 4-hez hasonlóan az én gyerekeim is sokkal ritkábban betegek, amióta száműztem itthonról a tejet (az egyik gyerekem tejfehérje-érzékeny). A férjemnek szinte teljesen elmúlt a pollenallergiája. Ettől függetlenül vannak, akiknek nem okoz gondot a tejfogyasztás (ismerek is ilyet), főleg, ha az jó helyről származik. A savanyított tejtermékek és a vaj sok hasznos tápanyagot tartalmaznak, a kefírben, aludt tejben és joghurtban lévő mikroorganizmusok pedig jót tesznek az emésztésnek.
Étolajat amúgy mi sem használunk, tojásból is házit veszek, ha van lehetőség, húst is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!