Mi lehet a soványság oka?
Hány kalóriát viszel be napi szinten? A hízáshoz folyamatos kalóriatöbbletre van szükség. Attól, hogy néha megeszel egy nagy hamburgert, még nem biztos, hogy összességében elég kalóriát viszel be a hízáshoz.
Én tiniként 163 cm-hez voltam 48 kg, alacsonyabb volt a BMI-m, mint neked. Nem sportoltam, így nem sok izom volt rajtam. Vékony voltam, anyukám szerint sovány (doki és mások szerint nem), de teljesen jól éreztem magam ezzel a súllyal. Rendesen, rendszeresen ettem és mindenfélét, egészségtelen és egészséges ételeket is. Ha pizzáztunk, meg tudtam enni egy egész pizzát (most felnőttként 2-3 szelettel jóllakok), mégsem híztam huszonéves koromig. Az emésztésem akkor még nagyjából rendben volt.
Ha fiatal vagy, ez a súly még teljesen jó is lehet. Esetleg megpróbálhatsz egy kis izmot felszedni, erősítő edzéssel, és így elérni nagyobb súlyt. Ehhez az is fontos, hogy a fehérjebeviteled megfelelő legyen, illetve a kalóriatöbblet (sportolók tömegnövelő étrendjének olvass utána).
A hasmenés egy másik kérdés. Ha mindenfélét eszel, nehéz rájönni, konkrétan mi okozhatja. Lehet, hogy nem is egy konkrét ételfajta, hanem felborult bélflóra. Ezen probiotikumok, gyógyteák segíthetnek. De elmehetsz egy ételallergia/intolerancia vizsgálatra is, hátha ott kiderül valami.
Nekem a tejtermékek (azon belül főleg a tej és a tejpor) és a glutén okoz hasmenést. Valamennyi keményítőre is szükségem van, hogy normális legyen a "végtermék". Ki kell tapasztalni, neked milyen táplálkozás a megfelelő (a fenti vizsgálatot követően).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!