Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kovászos kenyér okozhat...

A kovászos kenyér okozhat gyomor,hasfájást?

Figyelt kérdés
Sütöm a kenyeret..és nagyon szeretem...de kb azota puffadok,és fáj a hasam..van itt valaki akinek ez gondot okoz?

2020. aug. 12. 16:01
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
A kovászolt kenyér a világ legegészségesebb élelme. De hogyan csinálod? Rendesen (hosszan) kovászolod?
2020. aug. 13. 18:52
 2/6 A kérdező kommentje:

A kovászom ez év márciusban készítettem.rozsliszttel etettem,de fehérliszttel készítem..ami sima bl55ös..liszt(tescos)rakok hozzá 1 evökanál sikért is.

Reggel bedagasztom..3x áthajtom..és késő délután sütöm.szocal kb 8-10 órát kelesztem..de sütöttem már éjszakai kelesztésüt is..ugyan olyan lesz csak az ize kicsit másabb.

2020. aug. 15. 12:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez remek! Őszintén örülök, hogy van még, aki kovászol. A mai kenyérnek látszó tárgyak köszönő viszonyban sincsenek a valamikori "mindennapi Kenyerünkkel". Csak a hosszú kovászolás képes elbontani a glutént gliadinra és gluteninre, ami így már nem okoz áteresztő bél szindrómát. A feleségem is így csinálja, bár ő nem rozsliszttel.

Hogy a kérdésre válaszoljak, ha most kezdted a kovászolást, elképzelhető, hogy az első napokban diszkomfort érzést okoz, hiszen a bélflórád az élesztőre van beállva, és annak a bontásához gombák kellenek, nem bacik.

2020. aug. 16. 08:25
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen.ez lehetséges..

Ez a kenyér..nem penészedik...nem morzsálodik..egy csoda

2020. aug. 16. 13:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak függővé tesz! :-)) Én legalábbis nem tudom elképzelni, hogy újra a bolti szart vegyem a számba.
2020. aug. 16. 15:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez igy igaz:)

Söt..szinte még árban is jobban jár a család!

2020. aug. 16. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!