A kovászos kenyér okozhat gyomor,hasfájást?
A kovászom ez év márciusban készítettem.rozsliszttel etettem,de fehérliszttel készítem..ami sima bl55ös..liszt(tescos)rakok hozzá 1 evökanál sikért is.
Reggel bedagasztom..3x áthajtom..és késő délután sütöm.szocal kb 8-10 órát kelesztem..de sütöttem már éjszakai kelesztésüt is..ugyan olyan lesz csak az ize kicsit másabb.
Ez remek! Őszintén örülök, hogy van még, aki kovászol. A mai kenyérnek látszó tárgyak köszönő viszonyban sincsenek a valamikori "mindennapi Kenyerünkkel". Csak a hosszú kovászolás képes elbontani a glutént gliadinra és gluteninre, ami így már nem okoz áteresztő bél szindrómát. A feleségem is így csinálja, bár ő nem rozsliszttel.
Hogy a kérdésre válaszoljak, ha most kezdted a kovászolást, elképzelhető, hogy az első napokban diszkomfort érzést okoz, hiszen a bélflórád az élesztőre van beállva, és annak a bontásához gombák kellenek, nem bacik.
Igen.ez lehetséges..
Ez a kenyér..nem penészedik...nem morzsálodik..egy csoda
Ez igy igaz:)
Söt..szinte még árban is jobban jár a család!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!