Nem lesz gond, ha felhagyok a kenyér fogyasztásával?
Figyelt kérdés
Már kb. egy éve nem eszem fehér kenyeret, azóta magvast, volkornbrot, vagy rozs/teljes kiőrlésű kenyeret eszek. Egy hétig folyamatosan nem ettem kenyeret, zabbal pótoltam. A hét után csak ettem egy szeletet, de nagyon meg is hozta az étvágyam(a zabtól sosem voltam éhes). :S
Magyarán, helyes döntés lenne az, ha a kenyeret zabbal helyettesítem? (Pl.zabpelyhes rántotta zöldségekkel)
2020. ápr. 23. 08:57
1/5 saci0518 válasza:
Anyum például abszolút kihagyta a búzalisztet az étrendjéből, másfajta lisztekből csinál kenyeret, olyanokból, amiben nincs olyan sok szénhidrát. Sokan, akik nem ehetnek gluténes kajákat szintén kihagyják a kenyeret az étrendjükből. Nem lesz komoly bajod belőle, amíg rendesen helyettesíted valamivel, mint pl. a zab, amit te mondtál, vagy akár másfajta lisztből készített kenyerek, vagy hasonlók. :)
2/5 zeus a kutya válasza:
Őszíntén sport és munka mellett, még fehér kenyeret is lehet enni. Nem sok a különbség.
3/5 anonim válasza:
Teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret nyugodtan ehetsz, abból kevés is laktat.
4/5 anonim válasza:
Egyél, kell a gabona, ha nem vagy glutén érzékeny. Egészséges, jót tesz az emésztőrendszer, bélrendszer egészségének.
Nem kell fehéret, ha az neked nem jó. De a különböző kevert lisztből készültekből azért egyél.
Nem az az egészséges, ha valamit teljesen kizársz. (Kivéve, ha valami étel érzékenységed van)
5/5 anonim válasza:
Én kb. 5 éve nem eszek kenyeret, semmilyen káros hatást nem tapasztaltam. Nem értem, milyen probléma lehetne, ez csak egy étel a rengeteg közül, a benne lévő tápanyagok más ételekből is bevihetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!