Miért lett nagyobb közellenség a hús mint a cukor?
Szinte mindenhol azt lehet olvasni és hallani hogy azt mondják hogy a hús a legrosszabb együnk kevesebb húst, mert hogy milyen rossz a hús meg a Vegán életmódot egészséges, a hús rákot, újabban már cukorbetegséget is okoz..
Közben a cukorról meg alig beszélnek, szinte nem is mondják annyira, hogy az mennyire rossz, Cola, energia italok stb. Tele mind mind cukorral.
Közben állítólag a legnagyobb emelkedés a cukornál volt messze abból eszünk a legtöbbet... Régen 1900as évek elején 1 kg volt az évi cukor fogyasztás egy főre, most 50 kg lett... És most emelkedtek valami miatt a cukorbetegek száma és a rák is.... El kéne gondolkodni azon, hogy miért a húst okolják főbűnösnek
Én egy igen egyszerű módszerrel próbálok kiigazodni ebben a táplálkozási útvesztőben. Az internet tele van rengeteg tudományos(nak látszó) cikkel és mindennek megvan az ellenkezője is ugyanolyan tudományosan. Mivel én nem végeztem orvosi egyetemet ezért nem tudok eligazodni köztük. Mindegyik ugyanolyan tudományos számomra. Megpróbáltam azoknak az embereknek a tanácsait is követni, akik ilyen egyetemet végeztek, de az sem vezetett jó eredményre. Igazából az egész nem is érdekelt annyira nagyon, ameddig a gyerekeink nem kezdtek el közösségbe járni. Egyik betegség a másik után. 1 hét ovi, 1 hét antibiotikum. megint ovi, megint ATB. A dokik minden alkalommal szépen megoldották a helyzetet, de az valahogy megint előjött. Ekkor döntöttem úgy, hogy ezen változtatni fogunk. Megkerestem olyan embereket, akiknek a gyerekei nem hiányoztak az óvodából. Elbeszélgettem velük, megfogadtam a tanácsaikat, bármilyen hülyeségnek is tűntek és bármennyire is ellent mondott a hivatalos véleményeknek. Így került ki a táplálkozásukból a tej. Pár hét után látványos javulást értünk el csak azzal, hogy kivettük a tejet a gyerek étrendjéből. Aztán kikerült a cukor, meg az olaj is. Visszakerültek a húsok (módjával), meg a zsíros kenyér, szalonna bőségesen. Bejöttek mellé vitaminok, táplálékkiegészítők.
Ez egy hosszú folyamat, de az lett az eredménye, hogy a gyerekeink lassan 5 éve nem hiányoztak egyszer sem az óvodából, iskolából betegség miatt. A legkisebbik már úgymond bele született ebbe az életmódba (most 5 éves) ő még soha nem kapott patikai készítményt.
Ezt látva úgy gondolom, hogy ha a gyereknek ez bevált, akkor nekünk felnőtteknek is jót tehet. Azóta így táplálkozunk.
6. Kedved szakember....ismerős orvos mesélte hogy a Pécsi egyetem fő lipidologusa azt mondta hogy a koleszterin elmélet kezd megdölni.
Illetve Papp Lajos nyilatkozata, jobban hiszek neki mint egy gyk szakértőnek
1. Ezt sem hiszem el, ne haragudj. Mindig ez van, ismerősömnek az ismerőse mesélte, ajánlotta stb. Ezt ne
2. Wikipediát nem olvasok, azt egy analfabeta is szerkesztheti
3. Nem mindegyik orvos jó orvos
14. Prof Papp Lajos nem Wikipédia kérdése, nézz utána életének..
A videóban ő van...
Ismerősöm ide vagy oda... Olvass utána koleszterin hány százaléka függ a bevitt koleszterin mennyiségtől, ez már orvosi tankönyvben is benne van... Leginkább a máj állítja elő
"Ez egy hosszú folyamat, de az lett az eredménye, hogy a gyerekeink lassan 5 éve nem hiányoztak egyszer sem az óvodából, iskolából betegség miatt."
A kisgyerekek azért lesznek állandóan megfázva ha társaságba mennek, mert még nem találkoztak azzal a több száz fajta rhinovírussal, adenovírussal, influenzavírussal, koronavírussal, ami a náthákat, megfázásokat okozza. Ha átesnek egyen, arra a fajtára immunisak leszenk. Pár év alatt a legtöbbre már azok és a felnőttkorukra már csak ritkán lesznek náthásak. Szóval nálad az 5 év alatt egy természetes folyamat zajlott le. Hogy volt-e köze ehhez az étrendnek csak akkor lehetne tudni, ha összehasonlítanánk mondjuk az osztálytársaival, akik hasonló dolgoknak voltak kitéve, de másképp táplálkoznak.
Igazad van, pont e miatt bátorkodtam megírni a hozzászólásomat.
Mint írtam, a legkisebb gyerekünk már beleszületett ebbe az életmódba (most lesz 5 éves), ő is találkozott ezekkel a vírusokkal de azok mégsem döntötték ágynak. Soha. Ugyan ők is el szoktak kapni betegségeket, de általában egy fél napig tartó orrcsorgással, vagy egy laza széklettel túl is vannak rajta. A legnagyobb gyerekünk most lesz 9 éves. Utoljára 5 éves korában volt beteg. (már nem is emlékszik rá). Nem az a jellemző, hogy 5 éves korára egy gyerek már átesett az összes víruson. Szerintem.
Nem tartom magunkat elfogultnak, folyamatosan keressük az optimális megoldásokat. Állandóan figyeljük a hozzánk hasonlók embereket, gyerekeket. Az óvodából, iskolából egy-egy járvány idején az osztály jó része hiányzik. A baráti társaságunkból is sok gyerek betegszik meg rendszeresen, akik nem figyelnek annyira a táplálkozásukra.
Akik viszont hasonló módon élnek, azoknak a gyerekeik is hasonlóan egészségesek.
Mi megpróbálunk más családoknak is segíteni, ha tudunk. Kialakítottunk egy kis közösséget. A legmegdöbbentőbb, amikor egy anyuka meséli, hogy a gyereke rendszeresen beteg és azt javasoljuk, hogy próbálja meg megvonni tőle a tejet. Szemmel látható a különbség pár hét alatt.
Én nem értem ennek a hátterét, csak az empirikus módszerekre hagyatkozok. Nálunk ez vált be.
Különben meg lehet nézni, pl itt a GYKn a kisgyerekes kérdéseket. Rengeteg esetben arra panaszkodnak a szülők, hogy a gyerek állandóan megbetegszik. Vagy nézz be a különböző anyukás csoportokba.
Nem akarok én itt okoskodni, hiszen nem vagyok szakember. Csak leírom a tapasztalataimat.
Nekem is a 11-eshez hasonló tapasztalataim vannak. Tejet és étolajat itthon nem fogyasztunk, egyéb tejtermékekből is nagyon keveset, mivel én és a kisebbik gyerekem érzékenyek vagyunk a tejre (fehérje + laktóz), ezért tejmentesen főzök. A másik gyerekem és a férjem eszik néha sajtot, tejfölt, kefírt, joghurtot; tejet nem tartunk itthon évek óta.
Kisebbik gyerekemmel volt olyan, hogy ő volt az egyetlen az ovis csoportjában, aki egész évben nem hiányzott az oviból. Most az iskolában max. 5 nap hiányzásuk van évente, ami az osztálytársak zömére nem jellemző. A férjemnek szinte teljesen elmúlt a parlagfű-allergiája.
Régebben, az étrendváltoztatásunk előtt a gyerekeim sokat betegeskedtek. Hetekig húzódó influenza, visszatérő fül- és szemgyulladás stb.
Húsféléket, tojást rendszeresen eszünk, sok zöldség-gyümölcs, vitaminokat is szedünk (gyógyszereket nem). Cukor helyett mézet használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!