Cukorbetegként ehetek nagyobb mennyiségű ételt ami minimális szénhidrátot tartalmaz?
Kb minden cukorbeteg 150 grammos diétán van, igazából "normális" embernek (értesd nem élsportolónak) elég lenne napi ennyi kaja.
Én is cukorbeteg vagyok, 1 -es tipus. Igazából nem értem azt, hogy egy merőkanálnál több főzeléket nem ehetsz. Pp van a toast kenyér, 1 szeletben 8 g ch van. Ergo reggelire megehetsz 4 szeletet is belőle (plusz ugye hozzá sajt, felvágott, zöldségek). Illetve ch csökkentett kenyérből dupla ennyit. Ne mond azt hogy ez kevés.
A főzeléket hoztad fel példának. Én borsó főzeléket egy konzerv borsóból csinálok (kb 250 g), ezt besűríteni 3 ek liszttel szoktam, és kb 3 ek édesítőszert teszek bele (eritrit). Ez így összesen kb 80 g ch. Nem vagyok nagy étkű, 3 étkezésre elég. Na az étkezésenkét kb 30 g ch. Ehhéz még meg lehet enni 3-4 szelet toast kenyeret is. Ez egyáltalán nem kevés.
Egyébként én pl ezeket szoktam enni (én még ráadásul vegetáriánus is vagyok):
Reggeli: 1 pohár zero jogobella joghurtba / 1 pohár kefírbe kb 25 g zabpehely, esetleg fél banán. Vagy 3 szelet toast kenyér 2 tojással, paradicsommal. Vagy 1 csomag jóreggelt keksz joghurttal vagy almával. De szoktam zabpelyhes kekszet is sütni.
Ebéd: hétköznap rendelni szoktam kis adag ételt ami összesen 250-300 g. Ez általában rántott sajt krumplival plusz eszek hozzá zöldséget. Vagy főzelék. Vagy gombapörkölt tésztával. Neha rakott krumpli amiben csak sajt van. De van amikor csak 1 kis adag gyümölcsleves és 1 kicsi szendvics.
Vacsora: álatalában saláta (görög saláta) 1 zsemlével vagy 3-4 szelet toast kenyérrel.
Nasinak vagy a házi zapkekszemet eszem,vagy müzliszeletet.
Persze előfordulnak "csalások" amikor ebédre megedszek 1 hamburgert sültkrumplival ( ez biztos megvan 100 g ch összesen), de mcdonaldsos sültkrumplit és fagyit is szoktam enni. Meg sütit is. De persze magamnak csakis édesítőszerrel és tk vagy ch csökkentett liszttel sütök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!