Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha csak pár napja van gyomorég...

Ha csak pár napja van gyomorégésem az még nem reflux ugye?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szó szerint kikészítem magam idegileg szerintem.. kb. egy hónapja lett egy gyomorrontásom, vagy beettem valami betegséget és egy hét múlva lábaltam ki. Ezután egy darabig jó volt, de visszarontottam a hasam sajnos. Iszonyat beparáztam - szokásomhoz hívőn - hogy valami komoly bajom van és mi van velem, keresgéltem rá a neten stb.hát nem kellett volna. Eleinte mindössze annyi tünetem volt, hogy gyakori lágy székletem volt (még nem hasmenés) és étvágytalanabb voltam.

Erre stresszeltem bele magam, szüleim szerint már beteges szinten, mert ezzel foglalkoztam, erről beszéltem folyton, míg nem már afták jöttek ki a számban elvileg ez a túlzott stressz és vitaminhiány oka. Nálam mindkettő jelen lehet, mert kímélő diéta miatt is alig ettem vagy 2 héten át. Ettől mégjobban beszartam hogy mitől van. Elmentem orvoshoz, annyit mondott menjek el egy intolerancia tesztre semmi másra nem küldött, gasztró még nem fogad pácienseket..

Igyekeztem megnyugodni, de ma 2. napja hogy reggel mintha gyomorégésem lenne enyhe hányinger, savas íz, de érdekes csak akkor mikor felébredek, egész éjjel semmi bajom..

Már ennyire bebeszélnék mindent? Vagy ételérzékenység tud azt is okozni? Ne tudjátok meg hogy el vagyok keseredve, soha nem volt bajom az emésztésemmel, nem így jött ki rajtam a stressz.

2020. júl. 8. 08:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fontos tudni: a többi tünet kizárólag azután jelentkezett, hogy uténa néztél? Elmondom mire gondolok.. Pl.láttad hogy gluténérzékenység-afta. vagy drasztikusabb dolognál láttad. És jöttek ki az aftáid?

Rákerestél a gyomorégésre mert összefüggésbe hoztad a lágy székleteddel- égni kezdett a gyomrod?

Ha így van kérlek, eztde hipochondriának hívják. Csak azért mondom ezt mert írod hogy stresszelsz és keresgélsz. Tipikus tünete a hipochondriának. Szerintem az orvosod más dolgokat is esélyesnek látott volna, de max intoleranciára gondol. De lehet már eleve látta hogy csak stresszelsz mint a fene. Ez mind mind stressztünet, nem egy adott betegségé. A stressz tünetei ilyen szerteágazóak.

Próbálj megnyugodni! Ha kinyit a gasztró menj el azért egy konzultálásra hogy megnyugodj.

Magne B6, citromfű, Salvus víz, Béres csepp fogyasztása addig.

Pótold a nyomelemeket.

2020. júl. 8. 09:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én is borzasztó hipochonder vagyok, szóval átérzem.

Ha régóta megvan a probléma, akkor simán lehet ételérzékenység. Ezt valamennyire magadnak is tudod tesztelni: pár napig legyen egy nagyon kímélő étrended, és fokozatosan vezess vissza egyszerre csak egy allergént.

A lágy széklet egyébként önmagában nem probléma, sőt, az a normális :)

2020. júl. 8. 09:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igenigen osztom a második válaszát is!

Szerintem is a hipochondria lesz ez ugye, mint írtam. Az baromi nagy stresszel jár, gondolj bele egy állandó félelem szorongás betegségtől, az egész napod felett átveheti az uralmat. Ettől éghet a gyomrod - hacsak nem bebeszéled.

Napi 1-2x lágy széklet meg nem betegség, ahogy ő is írja, az ételtől is függ amit beviszel, de a stressz gyorsítja az anyagcserét. Tehát tulajdonképpen.. annyi a bajod hogy stresszelsz, emiatt nem ettél sokáig rendesen, enzimhiányod van. Nyuginyugi!(:

2020. júl. 8. 09:12
 4/6 anonim ***** válasza:

És szerezd be amiket írtam!

Bérest nekem mindig ajánlja az orvos, rengeteg vitamin van benne, segít az étvágyban is sokaknak. A Salvus arra ha tényleg égne a gyomor.

Ezek nem ártalmasak mert vény nélkül kikapod.

2020. júl. 8. 09:14
 5/6 anonim ***** válasza:
53%

A stressz is okozhat refluxot mert a gyomor összehúzódik és a tartalma pedig feljön a nyelőcsőbe

Biztosat csak egy gyomortükrözés tud mutatni, ha a savlekötők nem segitenek és az állandó hasgörcsök fájdalmak súlyosabb esetben felhányás visszatér

2020. júl. 8. 09:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi mindenki nagyon jófejek vagytok!

Én is belátom a nagy stresszt hazudnék ha azt mondanám nem..

A lágy széklet kezd múlni szerencsére, már csak heti 2-3x jön elő és nem vészesen. Annyi, hogy rendszerezem az evésem és újra mozogni kezdtem most.

Hasfájásom nincs egyébként szerencsére. Még a szódabikarbónás vizet is ajánlották nekem, de megnézem kapok-e Salvust a patikában. Igyekszem relaxálni és remélem elmúlik mert még időben vagyok!

2020. júl. 8. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!