Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet Crohn? Nagyon félek!

Lehet Crohn? Nagyon félek!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gyerekek őszinte leszek nagyon be vagyok szarva. Hipochonder vagyok picit alapból is, de most már az idegeim határán vagyok. Mielőtt bárki bármit mond igen, megyek orvoshoz jövő hétre kaptam időpontot, de már malmozok napok óta.

Szóval kb 2 és fél hete indult a buli. Soha semmi bajom nem volt emésztésemmel, acélgyomrom van. De nyilván karantén alatt nem éltem a legegészségesebb életmódot én sem. Alapból vékony vagyok, jó volt ez végre hízásra, sikerült is felszednem pár kilót ment az örömködés.

Aztán másnapra bekrepált valami. Ha mentem nagydologra, lágy székletem volt. Nem volt durva futós történet, semmi más panasz. Ez rendeződött diétás kajákásra kb 5 nap alatt. Örültem neki nagyon, újra bátrabban ettem, erre visszajött. Napi 1-2szeri lágy széklet, enyhe szurkáló hasfájás. Napok óta nem tudtam már rendeset kajálni, stresszelni kezdtem mint állat és diétáztaü inkább újra, erre lett 2 afta a számban. Iszonyat be vagyok rosálva. Most még intoleranciára gyanakszom, írtam egy gasztrósnak ő azt írta tuti nem crohn hanem gyomorrontásra és annak maradványtüneteire gondolna..

Szerintetek? Alig várom mehessek és mondjon valami a dokim, lehetőleg nyugtatót!

2020. jún. 30. 02:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Na megvoltam. Kihallgatott, de se vérkép se semmi, az elmondottak alapján intolerancia vizsgálatot javasolt.

Az meg tök jó, hogy felhívtam a számot az időpontért, de nálunk még nem nyitott ki a gasztró. Tehát tutira elmegyek magánba valahová én heteket nem várok még el vele..

2020. júl. 3. 13:45
 12/24 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet ezzel neked? Hasonló tüneteim vannak. Afta nélkül.
2020. dec. 3. 20:57
 13/24 A kérdező kommentje:

Szia!

Huuha na hát ezaz. Nagy vonalakban leírom mi volt eddig/mi van.

Elmentem a házidokihoz ugye, ez így augusztusban volt. Se vérkép se semmi, nem fertőzés jellegű dologra gyanakodott egyből azzal állt elő, hogy ez bizony ételérzékenység gyanú. Néztem mint az edényes, hogy nekeem? Sose volt bajom semmi kajával. Annyival letudott menjek el vele gasztróra, megnézik mire vagyok érzékeny. Na most ez az 1.hullám alatt volt, nem rendelt gasztró SEHOL a közelben. Fogtam magam, elmentem magánlaborba, így szeptemberre derült ki, hogy tejfehérje és tojás pozitív lett. Elvittem a dokimnak kiértékelni, a közel 30e FT-os vizsgálatom(!) azt tudta mondani ezek nem mindig 100%-osan relevánsak, de diétázzak rá ha jobb.

Azóta full tejmentesen étkezem, tojást is kerültem néha csúszott csak be. Kicsi változás volt, de az segített talán jobban, hogy nagyon magas hatóanyagú probiotikumot kezdtem el szedni. Ez annyira rendezte a székletem, hogy napi 1x megyek és néha-néha még lágyabb.

Most viszont pár hete néha-néha rosszabb picit a gázosodás, meguntam a banánt, az se biztos jogos ez az intolerancia teszt és feleslegesen diétázom, ezért felhívtam egy magángasztróst, aki első körben glutén vértesztre küld el engem.

Mivel most vizsgaidőszak hajránál lett rosszabb, nekem van egy ki IBS gyanúm, hogy lelki eredete van a dolgomnak.. Vagy tényleg a glutén lesz a ludas, bár azt meg szinte minden nap eszem és van hogy tök normális a széklet, bőrömnek semmi baja, meg nem is annyira fáj semmim.

Szóval most így ez van :D Veled mi a helyzet?

2020. dec. 4. 13:10
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont mara volt amugy tukrozesekre idopontom, most ertem haza. talaltak vastagbelemben 1 gyulladast, mintata vettek, de elv nem crohn.

Gyomromban is volt 2 lájtos gyulladas, azokbol is mintát vettek, heli bacterium(?)ra vizsgaljak ki, 1-2 hét és megjön az eredmény. Valamint van egy kis refluxom, arra is kapok gyogyszert addig is.

Semmi komoly bajom elvileg. Szerencsem, hogy maganhoz mentem es egy hét alatt eljutottam tukrozesig. Draga volt, de megérte úgy erzem.

Szoval ha biztosat akarsz tudni, ajánlom egyébként.

De ha jol vagy, akkor jo!

2020. dec. 4. 14:21
 15/24 A kérdező kommentje:

Hála Istennek akkor!

Jaj de irigyellek, hogy te már megnyugszol akkor (:

Milyen tüneteid voltak egyébként? Neked ment is a hasad rendesen/fájt? Tükrözés előtt volt valami megelőző vizsgálatod?

Gondolkozom magánba menni, mert egy sima transzglutemináz tesztre is még az időpontot várom.. Ja meg mióta voltál te így? Bocsi a sok kérdésért csak jó olyannal beszélni akinek hasonló godja van.

2020. dec. 4. 15:09
 16/24 anonim ***** válasza:

Hát kb egy-két hónapja tűnt fel hogy összevissza fáj a hasam, hol itt hol ott, volt pár pont ahol konkrétabban (vagyis többször) éreztem. Hígakat székeltem, sokszor jó darabos liquides fost (már bocsánat:D)

Beparáztam, elkezdtem stresszelni ezen, nyilván sokat rontott a helyzeten az is. Volt egy pont, mikor egy héten már csak kb 1-szer volt normális székletem, akármennyire is próbáltam úgy étkezni, hogy ezt elkerüljem. Még az alkohollal is leálltam :D

Sztk-s gasztróshoz hónapokkal később lett volna időpont, annyira berezeltem, ráktól, crohntól paráztam, hogy úgy döntöttem, véget vetek a tudatlanságnak és kicsengetek egy kis vagyont inkább, csak nyugodjak meg, derüljön ki mi a helyzet.

Hétfőn mentem először. Ott tapintásos vizsgálat és kikérdezés volt. Mondta hogy nem feltétlen kell tükrözgetés, valszeg IBS, de ha gondolom, attól megnyugodnék, csinálhatjuk. Szerdára volt kovid teszt, negatív lett, így ma pedig a tükrözések, egymás után (gyomor, majd bódításban vastagbél). Azt mondom megérte, főleg így, hogy kis gyulladásokat találtak is, plussz ezekkel kapcsolatban is van tapasztalatom.

Maga a tükrözés sok rémtörténet olvasása után, mivel a legrosszabbra voltam felkészülve, csupán kényelmetlen és kellemetlen volt az egész. A koplalás és a hashajtás része volt elég szar még, kiújult az aranyerem is közben.

Ha gondolod, kérdezz még ezekről, szívesen írok.

2020. dec. 4. 15:49
 17/24 A kérdező kommentje:

Ahh jé várj :D

Ugyanazzal az emberkével beszélek szerintem, nem Te voltál aki hipochonderként írta ki a kérdést? Én vagyok az egyik válaszolód aki mondta hogy hasonló cipőben van! Na látod, mondtam én hogy ettől paráztam, azért van itt ez a kérdésem :D

Ahh az SZTK-t ne is mondd.. 2 napja írtam, hogy a doki kérésére adjanak nekem glutén tesztre utalót,még el se olvasták üzenetem.. Nagyon hasonlók a tünetim egyébként, annyi, hogy nekem azért nincs híg hasmenés, vagy ilyesmi, úgymond "egyben marad" a dolog, csak néha lágyabb, de nekem erre egyből sokan azt mondták, hogy a szorongás lazítja. Ja meg a kellemetlen "szelek" :D

Amúgy a pici gyuszik az valószínű IBS akkor..? Vagy neked nem néztek esetleg ételérzékenységet, hogy az gyullaszt-e be? Nálam egyből azt tanácsolták azért mondom, mert sok IBS-est arra nem vizsgálnak pedig néha az a baj.

2020. dec. 4. 16:11
 18/24 anonim ***** válasza:
Na, akkor egymas kérdései alatt dumálunk :D
2020. dec. 4. 16:51
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem, egyelőre nem nézték, előbbre vettük ezeket a vizsgálatokat, hogy a legrosszabbakat kizarjuk. Ha meglesz a biopszia eredmény, utana megyünk tovább ilyen irányba, ha kell.

Pici nyuszi alatt mit is értesz?:D

2020. dec. 4. 16:56
 20/24 A kérdező kommentje:

gyuszi :D gyulladás tudod, hogy ilyen piciket találtak.

Jaj de már az megnyugtató, hogy nem is köteleztek volna ilyennel még tükrözésre (mármint amúgy se lehet,csak érted).

Tényleg nagyon hasonló van nekem, csak talán még egy picit enyhébb ennél.

Kaptál amúgy bármit amit szedni kéne? Ha esetleg nem mondták volna ajánlom hogy szedj magas hatóanyahú probiotikumot kúra szerűen, sokáig! Pár hónapon át általában az IBS stressz miatt tönkrement bélflóra. Nekem ProGastrot javasoltak, vagy Flora Balance + én utóbbit szedem baromi jó! Legalábbis nálam segített.

2020. dec. 5. 12:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!