Mi a véleményetek az IF (Intermittent Fasting) diétáról?
Az szénhidrát hiánya nem tesz jót a testnek, legfőképpen az agynak. Jelentősen romlik a koncentrációs képesség, de akár látászavarok, fejfájás, ilyenek is lehetnek belőle ideiglenesen. A szénhidrát nem ellenség, azt meg kellene érteni. Csak nem mindegy, hogy miből viszed be (lassú vs gyors felszívódású).
De bármilyen diétát is csinálnak az emberek, az alapja mindnek a matek: kevesebb kalóriát bevinni, mint amennyit elhasználsz. Csak a módszer változik. Ugyanúgy lehet fogyni, ha napi 5-6 alkalommal eszel kevesebbet, mint ha mondjuk napi egyszer ennél meg 1500 kalóriányi ételt (és italt!). Csak az változik, hogy hogyan érzed magad közben.
Azért IF-nek nem nevezném, amit csinálok, mert nem 4-6-8 óra alatt eszek kétszer, hanem kb. 12 óránként egyszer. Kivéve hétvégén, akkor van, hogy ebédelek is, de a megszokás miatt van, hogy elfelejtem.
IR miatt aggódom, mindenki azt mondja, hogy 5-6-szor kell enni, mert különben baj lesz, cukorbeteg leszek, stb, de nekem erre nincs lehetőségem. Hajnali fél négykor kelek, fél ötkor reggelizek, negyed hatkor indulok dolgozni. A munkahelyen nem tudok enni. Négy körül érek haza, fél öt körül tudok leülni enni. Hat óra körül már megyek aludni. A dietetikus is csak annyit mondott, hogy ez van, meg kell oldani, de hát nem tudom megoldani.. Fogok kérni időpontot magánkórházban dolgozó dietetikushoz, csak attól félek, hogy ő se fog többet mondani, mint az a kettő, akiknél eddig jártam. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!