Mitől görcsölhet be így a hasam (részletek lent)?
Eddig egyszer volt hasonló, akkor rosszabb volt, remélem most nem jutunk el odáig.
Úgy kezdődött, hogy családi ünnepségen voltam, ahol ettem egy kis szelet szalámis pizzát (tényleg kicsit), salátát, két korty fehérbort. Nem volt ennél jobban éhes. Utána átmentem egy barátomhoz, videóztunk, és hát bevágtam egy nagy zacskó sós csipszet, mert megkívántam.
Nemsoká azt éreztem, hogy elkezdek "szelelni"- vagyis csak akartam volna, mert nyilván vendégségben nem állok neki eregetni az ilyesmit - majd feszítő, puffadó érzést éreztem.
Nem sikerült kakilnom azóta, de még most is feszít.
kb. másfél-két órája pedig begörcsölt az alhasam, ami nem vicc, mert pár hónapja egyszer már begörcsölt így, de akkor olyan durván, hogy meg se bírtam mozdulni, a mentőket kellett volna kihívni, annyira extrém volt a helyzet, de nem bírtam elmenni a telefonomért a lakás másik végébe.
akkor egy fájdalomcsillapítótól elmúlt, ami azért meglepő, mert tényleg hihetetlen, extrém módon fájt. soha nem fájt még úgy se menstruáció, vagy fogfájás, mint az, akkor.
ez a mostani helyzet is ehhez kezd hasonlítani, de most már előre bevettem a fájdalomcsillapítót, hogy ne fejlődjön ki a görcs.
gondolom a csipsztől lehet, de gőzöm sincs, ennek mi a biológiai oka. lehet, hogy vmi epe, vagy ilyemsi? esetleg vmi bélrendszeri probléma, esetleg ez normális?
meghát megeszem, és egy óra múlva már úgy érzem magam, mintha a holdig ki bírna lőni a bélgáz, ez normális??
nagyon kellemetlen...
amúgy nem szokott ilyesmim lenni, nem szoktam zsíros, sós ételeket enni, csak nagyon ritkán. húst is ritkán. lehet, hogy nem vagyok hozzászokva?
Népi nevén kólika. Nehéz, puffasztó ételektől alakul ki (a zsíros, olajos chips is ilyen), ha nem tudnak a szelek távozni. Teljesen természetes, logikus, de nem normális. Bent tartottad a szeleket, amitől begörcsöltek a beleid. Ha pukiznod kell, tessék megoldani, hogy kijöjjön, aminek ki kell jönnie ( WC!). Akkor nem alakulnak ki ilyen erős hasi görcseid.
Kerüld a puffasztó ételeket, ha mégsem tudod megállni, akkor legyen nálad Espumisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!