Mennyi ideig böjtöljek?
Szeretnék áttérni normális, egészséges táplálkozásra. Eddig nagyon egészségtelenül ettem, kb. csak instantlevest és popcornt minden nap. És most szeretném kitisztítani a szervezetem vagy ilyesmi. Mennyi ideig ne egyek? Nekem sokkal nehezebb lesz figyelni az étkezésre, mint most a böjt. A böjtöt egyébként ugye úgy értem, hogy semmit nem eszek, csak iszok. Szóval szerintem könnyebb lenne áttérni az egészséges étkezésre ha több ideig böjtölök. Ma még nem ettem. Meddig lenne ezt a legjobb csinálni, 1 nap, 2 nap, 3 nap esetleg 4?
Teszek szavazást, de nagyon örülnék, ha kifejtenéd a véleményed, sokat segítene.
Köszönöm, ha válaszolsz!
Egeszsegtelen eletmodon eleted kockaztatasaval szeretnel valtoztatni.
Mi lenne, ha egyszeruen csak elkezdenel normalis dolgokat enni?
Amellett, hogy egy ilyen kurat csak szakerto felugyelete mellett szabadna vegezni, az mar regen rossz, ha a Gyakorin informalodsz.
Mind az időszakos, mind a több napig tartó böjtnek van értelme.
Az autofagia, a növekedési hormon megugrása, a ketozis, de az ételhez való egészséges viszonyod mind előnyök. A tested alapjába véve nem folyamatos kajálásra van tervezve, ez az elmúlt 100-200 évben lett elérhető. Valamint a legtöbb kultúrában a böjt jelen van. Ami igaz, hogy a veséd és a májad méregtelenít, de ha folyamatosan leterheled nem lesz olyan hatékony.
Azt ajánlom, hogy most először egészségesen kezdj el enni, szoktasd magad hozzá a kevesebb sóhoz, szénhidráthoz
Lépj be a Water fasting nevű facebook csoportba, ott vissza tudod keresni, ha valami kérdésed van, plusz közösségben könnyebb.
Jason Fungnak a fájlok között fenn van a könyve, ami a böjt természettudományos, kutatásokk alátámasztott módszeréről szól, ezt ajánlom annak is, aki nagyon ellene van. Végül is csak úgy tudsz igazán vitázni, ha ismered a másik nézőpontját.
Az életmód váltáshoz pedig Greger hogyan ne halj meg című könyvét ajánlom, ugyancsak van hozzá facebook csoport :teljes értékű növényi étrend címén. Ha pedig nem tudsz angolul, írj nyugodtan, akkor csinálok egy összefoglalót Fung könyvéből, már úgyis kérték sokan.
Hajrá, hajrá
5-6 órát javasolnék.
És de, a vese meg a máj pedig napi, sőt folyamatos működésre van tervezve - nem átallanak még akkor is működni, mikor alszunk - úgyhogy marhára letojják, hogy az idióta tulaj esetleg napokig éhezteti magát.
Az időszakos koplalás kifejezés olyan táplálkozási sémát jelöl, amelyben az evési és a koplalási periódusok ciklikusan váltják egymást.
Vagyis az IF-nél nem az a fontos, hogy milyen ételeket fogyasztunk, hanem hogy mikor fogyasztjuk őket. Tehát nem a szó hagyományos értelmében vett "diétáról", inkább egyfajta "étkezési stílusról" van szó.
A két legelterjedtebb IF-módszer a napi 16 órás, illetve a heti kétszer 24 órás böjt.
Tudnunk kell, hogy az ember az evolúciója során sokat koplalt. Vagy azért, mert nem jutott elegendő táplálékhoz, vagy azért, mert betartotta a vallása (kereszténység, iszlám, buddhizmus) böjtöléssel kapcsolatos előírásait.
8-as
Nem tartom valószínűnek, hogy a kérdezőnek nem telik kajára vagy bigott vallásos. A diétájának így továbbra sincs értelme. (Nem mintha vallásos okból persze lenne)
Tele tudnám rakni kutatásokkal az oldalt, ami azt bizonyítja, hogy működik a böjt.
Tudom, a mostani kultúrának ez fura, ez extrém, de nem az. Megvan a helye a napi öt kapjanak, a csirke rizs, brokkolinak, meg satobbi satobbi. A kalóriadeficites diéták működnek.meg kell nézni milyen hátrányai és előnyei vannak a fogyáson kívül.
Én vegán élsportoló vagyok, IF étkezéssel, nekem nagyon bejön. Másnak meg más fog bejönni. Attól még nem értelmetlen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!