Az ellen mit lehet tenni, hogy sokat iszok és tele van vízzel a testem?
Jelenleg nyilván nem terhelném a háziorvosom ezzel, azért itt kérdezem.
Korábban kivizsgáltattam magam cukorbetegségre stb. mert mondtam a háziorvosnak, hogy ez van. De a leletekben nem volt semmi rendellenes.
Nap 6-7 liter folyadékot iszok. Főként víz, 1-2 kávé vagy néha egy kis üdítő.
Volt már rá példa, hogy 8 liter is lement egy nap.
Estére vizesnek érzem magam, vagy legalábbis kövérebbnek a combomnál és az alhasnál.
Viszont ha eszek sok uborkát/paradicsomot, akkor másnap reggelre nagyon látványosan lemegy, gondolom a vízhajtó hatása miatt.
Mit lehet tenni? Milyen természetes vízhajtót lenne érdemes keresni?
Nem vagyok szomjas, reflex-szerűen iszok inkább. Gyakran akkor is iváson kapom magam, amikor épp nem vagyok szomjas.
Pl. lehúzok fél liter ásványvizet egyszerre miután megveszem valahol kirándulás közben.
1. Nem vagy cukorbeteg, és más sem indokolja ezt a rengeteg folyadékbevitelt.
2. Nem vagy szomjas, mégis iszol, "reflexszerűen".
3. Tudod, hogy ennyi folyadék ártalmas pl. a szívnek, és rosszul is érzed magadat emiatt.
Namármost mi a kérdés? Milyen választ vársz?
Ha nekem ilyen szokásom lenne, nem vennék vizet, de legalábbis nem tartanám a kezem ügyében. És amikor mégis észreveszem, hogy a kezemben az üveg vagy a pohár, az első korty után szépen leteszem vagy kiöntöm.
Mindenesetre csak étkezéskor vagy tényleges szomjúság esetén innék.
Érdekes, hogy ez a megoldás neked még nem jutott eszedbe!
De eszembe jutott már tudatosan távol tartani magamtól a vizet. De nem válik be.
Sokszor nem figyelek oda pl munka közben és iszok amíg gondolkodom. Vagy tanulás közben.
Egyszerűen nincs elég kapacitásom folyamatosan odafigyelni a nem-ivásra. Koncentrációs problémáim is vannak egyébként.
Hát ha ennyit innék, nekem is koncentrációs problémáim lennének. Nézdd, senki nem mondta hogy könnyű, a láncdohányos se 2 perc alatt szokik le a cigiről, az anorexiás sem napok alatt rendezi a testsúlyát.
De akkor sem a vízhajtó a megoldás; figyelj oda, a saját érdekedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!