Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit lehetne kezdeni azzal a...

Mit lehetne kezdeni azzal a szégyennel, hogy Magyarország Európa egyik legelhízottabb országa?

Figyelt kérdés
2020. febr. 12. 15:12
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%

Nem nyert, mivel mozogtam. Nyilván nem futottam maratonokat és nem ugráltam ide-oda, de volt/van rendszeres mozgás az életemben. Sétálni, úszni, biciklizni, görkorcsolyázni mindig szerettem és még tornázni is. Ugyan a plusz súly miatt nehezebb, de nem lehetetlen.

Nem érted...

Általánosságban a dietetikusokkal se ér sokat az ember, mivel a legtöbben a 160 gramm szénhidrátot ajánlják mindenkinek, válogatás nélkül. Nem fogtad fel látom.

Az akit én találtam, aki mást ajánlott, mint az elterjedt sablon, NAGYON ritka kincs. Ha véletlenül nem ő az akinek az ajánlását meghallgatom, hanem egy másik, az nem segített volna ugyanúgy.

Attól hogy nekem ezt a sablon 160g szarságot orvos mondta egy átlagos dietetikus helyett, édes mindegy, nem lettem volna vele előrébb.

Mindegy is.. meddő vita. Nem érted, vagy nem akarod felfogni, hogy egy sablon ajánlás, orvosok és a legtöbb dietetikus által NEM mindenkinek jó. Mégis sajnos az van, hogy ezt preferálják. Meg a gyógyszeripart is persze támogatják ezerrel, mert sokan képtelenek kijönni a betegségükből ilyen ajánlások mellett.

160 g ch pont elég arra, hogy egy olyan állapotban levő betegnek ne csökkenjen le az inzulinszintje, ne tudjon fogyni, és ezáltal meg tudják magyarázni, miért kell gyógyszerrel tömnie magát, mikor sok esetben semmi szükség nem lenne rá, csak egy sokkal egyénibb ajánlásra a táplálkozást illetően.

2020. febr. 13. 02:15
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
A rendszeres mozgás gondolom napi minimum 30-60 perc volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A metformint meg nem poénból írjuk hanem, mert segít a fogyásban is, egyébként bagó pénzbe kerül és idővel el lehet hagyni. A 160 grammos hülyeség meg 70 kg ideális testtömegű férfira jó.
2020. febr. 13. 02:35
 33/49 anonim ***** válasza:

50-60 perc./ Nap.

Erre mit mondjak? 2 közeli ismerősőm is volt dietetikusnàl IR miatt amúgy.

1. 160cm, 80 kg nő, 32 éves

2. 172 cm 125 kg nő, 36 éves

Az 1. Fogyott 5 kilót 3 hónap alatt azóta, 4 hónapja semmit. A màsiknak meg se indult a fogyàs.

Mindkettő 160g ch/ 1400-1500 kalóriakeretes ajànlàst kapott. Mindkettő màshoz ment.

Mint mondtam. Sablon. Ritka aki nem ezt mondja.

Velem meforalt szedetett a doki ( endokrinológus-nőgyógyàsz egyben. 3x 1/ nap, de képtelen volt megszokni a szervezetem, végig hasmenés/ hànyinger fél évig , amikor a könyörgésemre se akart vàltani a doki , a tököm tele lett és elhagytam. Élhetetlen volt a dolog. Ja és nem fogytam 160 ch mellett.

Most magasabb az energiabevitelem, 2000 felett,nem szàmolgatom igazàból. Néha ellenőrzésképp nézek csak rà. 80-85 gramm chval bogyók nélkül szépen megy lefelé a súlyom. A petefészkemben pedig felszívódtak a cisztàk, sokkal jobban is vagyok. Csökkent egy csomó tünetem, és rosszul se vagyok a gyógyszerek miatt.

2020. febr. 13. 03:18
 34/49 anonim ***** válasza:
66%

75%-os

Sz.r ügy mikor már egy orvos is cáfol, igaz? Dehát Mo.-on, mindenki mindenhez ért, mindent is jobban is tud.

A férfiak döntő többsége konkrétan büszke is arra, hogy 3 számjegyű a súlya. Meg többnyire az ilyen férfiak asszonykája is. Vagyis a hízásuk szándékos. A ruha takarásában majdnem úgy néz ki, mintha nagy darab izmos állatok lennének, nem pedig gömbhasú, alaktalan massza.

2020. febr. 13. 08:05
 35/49 anonim ***** válasza:
84%

"mert az én TBmből fogják kezelni a szív és érrendszeri betegségét."

Engem jobban aggasztana, hogy a TB-mből fizetik a leszázalékolt alkoholistákat, az ő kezelésüket. Azokat akik még a tüdőrehabon is dohányoznak, mert "nem tudja letenni". Persze dohánytermékeket és alkoholt szó nélkül lehet venni bárhol és bármikor.

És nem kell sarkítani. A lakosság többsége túlsúlyos és nem elhízott, főleg nem kórosan elhízott. Az OGYÉI jelentés reklámanyagába ez összegezve van. Így jön ki a 3ból két magyar.

Másrészt a túlsúly civilizációs betegség. Napi 8-10 óra ülőmunka után nem kell ezen csodálkozni. És ez nem kifogás. A legtöbb dolgozó ember az ébren töltött idejének többségével nem rendelkezik, mert kötelezettségei vannak. A fennmaradó idővel kapcsolatban meg ha választhatok, hogy a testtömeg indexemen keseregjek és próbáljam leadni azt az 1,5 kb-t amivel éppen a túlsúlyos kategóriába kerültem vagy a gyermekemnek olvassak mesét elalváskor akkor egyértelműen leszarom a fenti arányszámot.

Jah és visszatérve a TB-re. Azt azért fizeted, hogy ha beteg leszel ellássanak; bármi bajod is van. Nem azért mert valaki másnak magas vérnyomása vagy ízületi gyulladása van.

2020. febr. 13. 11:24
 36/49 anonim ***** válasza:
15%
Ne csúsztass. Igen, a tb-t azért fizeted, hogy ellássanak. De hogy MENNYIT, az bizony erősen függ attól, hogy mennyi az összkiadás. Amit nyilván megdob az, ha valakik szarnak bele, hogy mit és mennyit esznek össze és ennek következtében gyakran van ilyen-olyan bajuk.
2020. febr. 13. 12:46
 37/49 A kérdező kommentje:

"Engem jobban aggasztana, hogy a TB-mből fizetik a leszázalékolt alkoholistákat, az ő kezelésüket. Azokat akik még a tüdőrehabon is dohányoznak, mert "nem tudja letenni"

Marhára zavar az is. Ha rajtam múlna keményen be is tiltanám mind a kettőt!

2020. febr. 13. 13:16
 38/49 anonim ***** válasza:
14%

#36 ez nem igaz. Baromira nem fizetsz több TB-t decemberben amikor az ünnepek miatt tele a detox meg a sürgősségi hülyegyerekekkel akik csak a piától érzik jól magukat vagy lerobbantják a kezüket petárdával.

És igencsak kétlem, hogy ha mindenki letenné a dohányt és abbahagyná az ivást akkor csökkenne az egészségügyi hozzájárulás.

Egyébiránt erre vannak már próbálkozások külföldön ami az egészségügyi ellátórendszeren keresztül ösztönözné az egészséges életmódot. Pl, ha túlsúlyod van akkor több a TB, ha dohányzol vagy iszol akkor több a TB. Ha sportolsz akkor viszont kevesebb. Azt gondolom ez sokaknak szimpatikus megoldás volna.

2020. febr. 13. 14:15
 39/49 Bébi-bogyó válasza:
74%

Nem értem hogy mi a szégyen ebben az esetben?

Ha túlsúlyos vagy és szégyelled, fogyókúrázz.

Ha nem vagy kövér, de szégyelled, hogy mások azok, akkor neked van szükséged pszichológiai segítségre.

Az, hogy a TB egy része a szív-és érrendszeri betegségekre megy el, igaz. De a dagadtak is fizetik a TB-t. Ebből neked nem származik károd.

De ha már szégyen, akkor az minek minősül, hogy a kormány például Kenyában épít kórházat, közben sok hazai kórház a csőd szélén toporog.

De sorolhatnék egy csomó példát, az adófizetők pénzének az ellátására.

A te "problémád" csepp a tengerben, ráadásul az egyik legkisebb csepp.

2020. febr. 14. 12:08
 40/49 A kérdező kommentje:
Sok kicsi sokra megy!!!!!
2020. febr. 14. 15:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!