Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit lehetne kezdeni azzal a...

Mit lehetne kezdeni azzal a szégyennel, hogy Magyarország Európa egyik legelhízottabb országa?

Figyelt kérdés
2020. febr. 12. 15:12
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
72%
Akkor egyél te annyit mint a fogolytàborban az emberek. Megnézném meddig bírod a koplalàst. Ilyet elvàrni emberektől nettó butasàg.
2020. febr. 12. 20:33
 22/49 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom sajnállak 76-os. Olyan együgyű vagy.
2020. febr. 12. 20:41
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

Neked meg a pszichiátriát az enyémből..

Meg a dagadtakat

Meg a bagósokat

Szegény én 😂

2020. febr. 12. 21:19
 24/49 anonim ***** válasza:
0%

7. A kérdező nem Norbi. Norbi legalàbb informàlt ember, van tudàsa és segít màsoknak a tàplàlkozàsi ajànlàsaival.

A kérdező ( és tàrsai) meg szimplàn tudatlan és csak mocskolódik. Nagy különbség.

2020. febr. 12. 21:32
 25/49 A kérdező kommentje:
Ez bolond
2020. febr. 12. 21:34
 26/49 anonim ***** válasza:
82%

21-es

Aki nem akarja, nem érti.

A fogolytáborban fogytak, mert kevesebbet ettek, mint amitől híztak volna, vagy a súlyukat tartották volna. Tehát van az a kajamennyiség (mindenkinél!), ami fogyást okoz, most már csak a mennyiségeken vitatkozunk. Azt, hogy ezt egyesek a saját buksi fejükben kevésnek gondolják, mert ők 7 fogásos vacsorához szoktak, az egyéni szocproblém! A szervezetüknek ELÉG (lenne) annyi, amennyi a súlytartáshoz szükséges, és a szervezet jobban tudja, elhiheted, hogy mennyi az annyi.

Ismerek nem egy ilyen arányt tévesztett 100 pluszos mukit, akik "nem is esznek sokat". Szerintük, ja. Kinek mi a norma. Mit lát a környezetében. Ehhez viszonyít.

Nézzél már meg egy étlapot, ahol feltüntetik a kalóriákat is. Egy - Magyarországon - "normálisnak" tekintett ebéd (leves, második fogás hússal, köret, sali, sütike, ücsi/sör) legalább 1600-1900 kcal. Ez pl egy 55 kilós nőnél kb a napi mennyiség, egy 75 kilós férfinél meg kb 80%-a. Szerinted ezen kívül aznap nem is esznek semmit, vagy szinte semmit?? Naugye. A férfi simán betolja majdnem ugyanezt vacsorára, a reggeli-tízóra-uzsi vonalról, meg az egyéb kilengésekről még nem is beszéltünk.

Végezetül, ha lusta vagy az egész számolgatáshoz, legalább azt ne akarjátok bebeszélni senkinek, hogy nálunk az emberek 2/3-ának van egy olyan betegsége, ami miatt ő aztán hízik, akármilyen keveset is eszik... Csak olyat hazudjatok, amit legalább magatok elhisztek.

2020. febr. 12. 21:51
 27/49 anonim ***** válasza:
66%

Éhezve mindenki fogy. Ezt senki nem vitatja. Aztàn el is pusztul, vagy ha nem, vitaminhiànyos lesz, hullani fog a haja, legyengül stb. Koplalni egy életen keresztül nem élhető életmód, és egészségtelen is.

Remélem legalàbb ez tiszta.

Az anyagcserét, hormonokat illető betegségek pedig egyre több embert érintenek. Ezek tények. Akit nem, annak örüljön, mert szerencsésebb és könnyebb dolga van fogyàs tekintetében , ha csak túlevéstől hízott meg.

2020. febr. 12. 22:09
 28/49 anonim ***** válasza:
64%

Orvos vagyok. A kérdezőnek igaza van. Az 55 százalékosnak is. Magyarország egy világ csodája nemzet, mert itt az elhízottak a semmiből képesek energiát, abból pedig hájat gyártani...

Ami meg a hiánybetegségeket illeti, nos el kell menni egy dietetikushoz, aki szépen kiszámol egy cuki kis 1500-as napi kalóriára olyan étrendet, hogy semmi hiánybetegséged nem lesz ellenben fogyni fogsz.

De mondok mégjobbat! Mozogni kellene! Kismillió mozgásforma van, még egy láb nélküli embert is meg lehet normálisan mozgatni, csak ugye ehhez elhatározás kellene.

Ami meg a betegségeket illeti, az elhízás okozza az esetek 90 százalékában a betegséget és nem fordítva. A maradék 10 százalék 90 százalékát tök jól tudjuk kezelni, és marad kb. 1 százalék aki steroidot kell hogy szedjen stb. aki bizony nagyon nehezen fog fogyni...

Egyébként ahhoz képest, hogy mennyi szegény betegség miatt fogyni nem tudó van, egy kezemen meg tudom számolni hányszor kért meg beteg, hogy küldjem már el laborba, mert fogyni szeretne és nem megy. Mindenkit úgy kell szinte elrugdosnom, hogy legalább egy cukrot, koleszterint meg TSH-t nézzünk már.

A fő probléma itt, hogy a magyar beteg nem mozog, zabál, mint egy disznó, és igénytelen önmagára. Lehet lepontozni!

2020. febr. 12. 23:49
 29/49 anonim ***** válasza:
0%

Nekem aztàn mondhatod nyugodtan , hogy orvos vagy, nem tud meghatni. Én csalódtam az orvosokban, de nagyon. Csinàltam orvosi ajànlàsra 160 grammos 1500 kalóriàs diétàt. Nem ettem fehérlisztet cukrot, csipszet, csokit stb stb. Fél év alatt egy grammot sem fogytam.

Ellenben majdnem 1 éve egy màsfajta étrenden vagyok, 80-85 g szénhidràttal, 120 fehérjével és 160-180 körüli zsírral és 38 kilót fogytam, javult az egészségem is, nem keveset.

Szerencsém volt, mert rátalàltam 1 dietetikusra aki nem a kalóriamegvonàst meg a 160 g ch- t nyomja mindenkinek egyéni ajànlàs helyett. Ennyi.

2020. febr. 13. 00:13
 30/49 anonim ***** válasza:
74%
Tanulj meg olvasni! Azzal kezdtem a mondókámat, hogy dietetikushoz kell menni. És igen, egyénre szabott diéta kell ÉS mozgás csak gondolom arra lusta voltál tehát marad a diéta...
2020. febr. 13. 01:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!